Pomiješana osjećanja
0

Rožman pohvalio karakter igrača Sarajeva: Kako je utakmica išla moramo biti zadovoljni

N. K.
Simon Rožman i Senijad Ibričić (Foto: T. S./Klix.ba)
Simon Rožman i Senijad Ibričić (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Simon Rožman imao je pomiješana osjećanja nakon utakmice u kojoj je njegov tim u posljednjim sekundama izbjegao poraz u derbiju protiv Borca (1:1).
"Veoma smo loše krenuli u utakmicu. Nismo bili na nekom vrhunskom nivou, ali bili smo karakterni i sasvim zasluženo smo došli do gola. Dobra je utakmica bila i dosta je bilo dinamike. Na kraju samo jedan bod, ali kako je utakmica išla, možemo biti zadovoljni", poručio je Rožman te se dotakao velikog broja povrijeđenih svojih igrača:

"Iza nas je zahtjevan period. Mijenjali su se tereni, dosta gostovanja. Bilo je dosta povreda. Ali svi su blizu startne postave, vidjeli ste i večeras. Ne želimo igračima rovitim rizikovati karijere. Razmišljamo na duge staze. Nismo željeli ništa rizikovati."

Istakao je kako je veoma bitno da nije doživio dva uzastopna poraza.

["Kad je nešto loše, odmah se moraju ispravljati stvari. Pokušavamo izvući maksimum. A ne da se dešava da se zaostaje za vodećim 20 i više bodova. Sada smo tu, blizu. Moram pohvaliti igrače. Mislim da smo zaslužili gol, možda čak i više", dodao je Rožman.

Vinko Marinović (Foto: T. S./Klix.ba)
Vinko Marinović (Foto: T. S./Klix.ba)

Sličnog razmišljanja s druge strane bio je i trener Borca Vinko Marinović.

"Dobro smo otvorili utakmicu. Dobro smo se i držali kasnije. Imali smo i nekoliko situacija da uduplamo prednost. I Sarajevo je imalo prilika. Na kraju smo ostali s igračem manje i ostali bez dva boda. Isto kao i u Banjoj Luci na posljednjem našem derbiju", prepričao je Marinović utakmicu za Arenu Sport.

U narednom kolu Borac dočekuje Željezničar u Banjoj Luci, dok će Sarajevo u goste Posušju.