Neugodan poraz
118

Rossoneri su mislima u revašu sa Interom: Slabašna Spezija im očitala nogometnu lekciju

S. G.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Milana doživjeli su veoma neugodan poraz kod ekipe Spezije koja ih je savladala sa 2:0 i tako Rossonere dovela u nezavidnu poziciju kada je u pitanju plasman u Ligu prvaka.

Ekipa Spezije prije ovog kola za pobjedu nije znala više od dva mjeseca. Posljednju su ostvarili još 10. marta kada su na istom ovom terenu nadigrali Inter sa 2:0.

Neugodnu seriju prekinuli su upravo protiv Interovog gradskog rivala kojeg su savladali identičnim rezultatom i tako mu prilično zagorčali život.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Rossoneri su očigledno mislima u revanš susretu polufinala Lige prvaka koji ih očekuje ovog utorka i imat će jako težak posao da stignu zaostatak svog najvećeg rivala.

Što se tiče današnje utakmice nisu prikazali gotovo ništa izuzmemo li stativu koju je Tonali pogodio još u sedmoj minuti utakmice.

Osim toga može se izdvojiti još pokušaj Hernandeza u sredinom prvog dijela, dok su ostale prilike mahom bile jalove.

Golove za zlata vrijednu pobjedu tima iz La Spezije postigli su Wisniewski i Esposito u razmaku od svega deset minuta.

Drugi pogodak bio je pravo remek djelo nakon što je mladi Talijan matirao Maignana iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara.

Spezija je i nakon ovog trijumfa ostala 18. sa 30 bodova, dok su Milanezi i dalje peti sa 61 bodom, s tim da će Inter eventualnom večerašnjom pobjedom nad Sassuolom odmaći na poziciji koja naredne godine vodi u Ligu prvaka.

Rade Krunić nije bio ni u protokolu Milana za ovaj susret.

Rezultat i strijelci:

Spezia - AC Milan 2:0 (Wisniewski 75', Esposito 85')