Čast ispred svega
37

Rooney odbio svoj United, odlazi u treću ligu s klubom koji prolazi najteže dane historije

D. P.
Rooney ne napušta Ovnove (Foto: Derby FC)
Rooney ne napušta Ovnove (Foto: Derby FC)
Legenda Manchester Uniteda Wayne Rooney odbio je klub u kojem je došao do najvećih nogometnih visina i najvjerovatnije će ostati u Derby Countyju i s Ovnovima igrati treći rang engleskog nogometa.

Rooney je dobio šansu da se priključi Eriku Ten Hagu u stručnom štabu Manchester Uniteda, ali je to odmah odbio. Kako prenosi The Athletic, Rooneyu je ponuđeno da bude drugi čovjek stručnog štaba Uniteda.

Ipak, to je slavni napadač odbio kako bi ostao u Derby Countyju, klubu koji prolazi kroz najtežu eru od nastanka.

Athletic navodi da bi Rooney eventualno pristao zamijeniti posao da mu je United ponudio mjesto glavnog trenera, odnosno menadžersku poziciju koju je jučer zvanično preuzeo Erik Ten Hag.

Ovako, Rooney će ostati u Derbyju bez obzira na to što su Ovnovi ispali iz Championshipa u ponedjeljak i u narednoj sezoni igrat će Ligu 1, odnosno treći rang nogometne piramide na Otoku.

Podsjećanja radi, Derbyju je oduzet 21 bod zbog finansijskih problema. Ekipi su blokirani transferi, vlasnik kluba ne postoji i Rooney je skupio ekipu od besplatnih igrača i bio bi na sredini tabele Championshipa da nije bilo oduzimanja bodova.

Zbog toga, velika je mogućnost da ostane i nastavi raditi dobar posao na klupi nekada uglednog kluba koji je osvajao uzastopne titule u Engleskoj sa velikim Brianom Cloughom.