Ferguson ne oprašta
0

Rooney kažnjen sa 200 hiljada funti zbog izlaska

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney kažnjen je s 200 hiljada funti zbog izlaska do ranih jutarnjih sati. Osim njega cijenu su platili Jonny Evans i Darron Gibson, piše Daily Mail.

Engleski reprezentativac odlučio je nakon Božića dodatno proslaviti sustizanje Manchester Cityja na ljestvici Premiershipa, ali je u istom malo i pretjerao. Rooney se, prema riječima izvora bliskom cijelom slučaju, pojavio dan nakon izlaska na treningu vidno umoran i neraspoložen za rad što je jako razljutilo menadžera Alexa Fergusona.

Kazna za Engleza bila je neuvrštavanje u ekipu za susret protiv Blackburna (poraz 3-2) na Staru godinu, ali i oduzimanje jedne sedmične plate koja iznosi 200 hiljada funti. I druga dvojica igrača kažnjena su oduzimanjem sedmične plate.

No, ovaj "incident" neće imati dugotrajan utjecaj na odnos Fergusona i Rooneyja samo zato jer si menadžer "crvenih vragova", uz 11 povrijeđenih igrača, jednostavno ne može priuštiti izostavljanje ključnih figura iz ekipe. Tako bi se Rooney trebao naći u ekipi Uniteda koja u srijedu gostuje kod Newcastlea. Osim njega u ekipu bi se trebali vratiti i Ryan Giggs te Rio Ferdinand.