El Pais
0

Ronaldo i United potpisali sporazum za transfer u Real

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španski El Pais objavio je kako su Manchester United i Cristiano Ronaldo potpisali sporazum prema kojem bi portugalski krilni napadač na kraju ove sezone prešao u madridski Real.

El Pais je ovom informacijom nastavio trakavicu o Ronaldovom odlasku s Old Trafforda i prelasku u ''kraljevski klub'', koja se proteže još od prošlog ljeta. Tada je i sam Ronaldo zakuhao priču izjavama kako je ''njegov san zaigrati u Realu''.

No, Alex Ferguson stopirao je taj transfer, pa je osvajač Zlatne lopte France Footballa i FIFA-ine nagrade za najboljeg igrača svijeta na kraju ipak ostao u redovima engleskog i evropskog prvaka, a kasnije i svjetskog.

Ronaldo je u posljednje vrijeme izjavljivao ''da je sretan u Manchesteru i da više ne razmišlja o odlasku u Real''. Prema priči El Paisa, njegov bi transfer bio rekordan u historiji nogometa, vrijedan 71 milion funti!

Ipak, madridski sportski dnevnik Marca u izdanju od utorka piše da je bivši predsjednik Flerentino Perez, koji je najveći favorit za ponovno preuzimanje te dužnosti, u svojoj kampanji kao primarni cilj naveo dovođenje Milanovog razigravača Kake, ''jer nije toliko skup, pa bi uz njega mogao dovesti još pokoje pojačanje''.