Nogomet
11

Ronaldo hat-trickom odgovorio na provokacije navijača Sjeverne Irske

Totalsport
''Ti si samo jeftini Gareth Bale'', pjevali su i skandirali navijači Sjeverne Irske u Belfastu najvećoj zvijezdi portugalske reprezentacije Cristianu Ronaldu. Ovaj im je odgovorio s hat-trickom u razmaku od 15 minuta.

U kvalifikacijskom meču za Svjetsko prvenstvo na stadionu Windsor Park, Sjeverna Irska je početkom nastavka imala vodstvo 2-1 i čovjeka više na terenu zbog isključenja Postige u 43. minuti, pa su njeni navijači, koji su od početka meča provocirali Ronalda, očigledno imali veliko samopouzdanje.

No, nakon što su ''pecnuli'' Ronalda aluzijom da je njegov novi klupski saigrač Gareth Bale, koji je pristigao iz Tottenhama, koštao ''kraljevski klub'' oko 100 miliona eura, čime je premašen dosadašnji rekordni transfer plaćen upravo za prelazak Ronalda iz Manchester Uniteda u Real Madrid 2009. godine, portugalski je napadač eksplodirao na terenu, te je od 68. do 83. minute zabio tri gola za pobjedu svoje selekcije 4-2.

Tom je pobjedom Portugal skočio na prvo mjesto u F grupi, a Ronaldo je prvi puta u karijeri isporučio hat-trick u dresu portugalske reprezentacije. Sada na kontu u nacionalnoj ekipi ima ukupno 43 gola. Prestigao je time na drugom mjestu legendarnog Eusebija (41), a pred njim je na vječnoj tabeli ostao još samo Pedro Pauleta (47).

"Želio bih posvetiti ovu pobjedu svome ocu koji nas je napustio prije osam godina", poručio je Ronaldo nakon utakmice.

Njegov je otac preminuo u dobi od 52 godine od komplikacija zbog alkoholizma.