Bez novca na računu
12

Ronaldinho u novim problemima, prijeti mu oduzimanje dva imanja

H. H.
Ronaldinho je karijeru okončao prije pet godina (Foto: EPA-EFE)
Ronaldinho je karijeru okončao prije pet godina (Foto: EPA-EFE)
Bivši brazilski as Ronaldinho je ponovo u nevolji nakon što je bio prije nekoliko godina bio u pritvoru u Paragvaju oko šest mjeseci i kažnjen sa 90.000 dolara zbog korištenja lažnog pasoša.

Ovoga puta zbog finansijske situacije je u opasnosti da izgubi dva imanja koja poseduje u Brazilu, a sve radi plaćanja navodnih poreskih dugova.

Tako je naložena procjena njegovih nekretnina u Rio de Janeiru i njegovom rodnom Rio Grande do Sulu, kako bi se njima, ukoliko zatreba, mogao povratiti dug bivšeg nogometaša.

Tačna lokacija imanja nije poznata, ali se vjeruje da se nalazi u zapadnom dijelu Rija i Ksangri-La, općine koja se nalazi na južnoj obali Brazila u blizini grada Porto Alegrea, gdje je Ronaldinho rođen.

Ronaldinho je dospio u centar pažnje poreskih inspektora nakon što nisu uspjeli pronaći novac na njegovim bankovnim računima, navodi Daily Mail, a ne bi bilo prvi put da mu je oduzeta imovina.

U novembru 2018. Ronaldinhu su brazilski zvaničnici zaplijenili luksuzne automobile nakon što su on i njegov brat procesuirani zbog navodnog neplaćanja kazni.

Inače, pet godina nakon što je objesio kopačke o klin, bivši brazilski reprezentativac često učestvuje u revijalnim utakmicama, a čak je pristao da igra u Kings League takmičenju koje je osnovao Gerard Pique.

Ronaldinho je za reprezentaciju Brazila postigao 33 gola u 97 nastupa, a tokom karijere igrao je za Gremio, PSG, Barcelona, ​​AC Milan, Flamengo, Atletico Mineiro, Queretaro i Fluminense.

Zlatnu loptu je osvojio 2005. godine, a tokom karijere osvojio je 11 trofeja, uključujući Svjetsko prvenstvo i Ligu prvaka.