Nogomet
6

Roma želi zadržati Stephana El Shaarawyja, Džeko bi mogao u Englesku

Klix.ba
Stephan El Shaarawy (Foto: EPA)
Stephan El Shaarawy (Foto: EPA)
Roma će navodno od Milana otkupiti Stephana El Shaarawyja, ali će istovremeno odustati od PSG-ovog Lucasa Dignea i Fenerbahčeovog Saliha Ucana.

Talijanski internacionalac El Shaarawy je stigao u Romu u januaru te je impresionirao čelnike Vučice sa pet golova u osam nastupa u Seriji A. Corriere dello Sport javlja da će El Shaarawy sigurno ostati u Romi te će rimski klub pokušati spustiti cijenu sa ranije dogovorenih 13 miliona eura otkupnine.

S druge strane, u Romi smatraju da je cijena od 15 miliona eura za Dignea previše te da će napustiti klub, kao i Ucan na kojeg je Milan tokom dvogodišnje posudbe potrošio 4 miliona eura.

Budućnost Antonija Rudigera je još uvijek neizvjesna, ali bi on mogao ostati u klubu ukoliko Stuttgart pristane na sumu nižu od 9 miliona eura.

Bh. reprezentativac Edin Džeko bi mogao napustiti Romu nakon nezadovoljavajuće sezone u Italiji. Za njega je zainteresovan West Ham, klub koji uspješno vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

Džeko trenutno godišnje zarađuje 4,5 miliona eura i ima ugovor do 2020. godine. Za Romu je u 25 utakmica postigao sedam golova.