Nogomet
0

Roma bira između Džeke i Arnautovića

Totalsport
Talijansko izdanje nogometnog portala Goal.com piše da su mladi Austrijanac srpskog porijekla Marko Arnautović, napadač Twentea, te napadač Wolfsburga Edin Džeko na meti talijanske Rome.

Arnautovića isti izvor predstavlja kao uskoro tek 20-godišnjaka koji je među skautima najboljih evropskih nogometnih klubova poznat kao iznimno talentovan napadač. Već je pet puta nastupio za seniorsku reprezentaciju Austrije, a njegova se trenutna cijena kreće između 10 i 12 miliona eura.

Džeko je, po Talijanima, klasni centarfor koji svojim golovima i asistencijama vuče Wolfsburg prema naslovu bundesligaškog prvaka. Vodstvo rimskog kluba jednog bi od njih dvojice sljedeće sezone voljelo vidjeti u momčadi Ludiana Spalettija.

Osim njih, Rimljani su zaintersirani i za jedno talijansko pojačanje u napadu. Najviše im se sviđaju Udineseov Fabio Quagliarella i Atalantin Sergio Floccari.

O interesu za bh. reprezentativca Wolfsburga piše i engleski nogometni portal Fansfc.com. Džeku bi u svojim redovima voljeli vidjeti Arsenal, Fulham i Sunderland. Njegova se cijena u ovom trenutku procjenjuje na 12 miliona funti.