Nogomet
0

Rodgers: Suarez će se vratiti u ekipu kad se svima izvini

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
Engleski nogometni Premierligaš Liverpool nema namjeru pustiti urugvajskog napadača Luisa Suareza u Arsenal ovoga ljeta. To su proteklih dana potvrdili menadžer Brendan Rodgers i vlasnik kluba John W. Henry.

Rodgers je, razočaran ponašanjem Luisa Suareza prema klubu (davanje intervjua da ga je Liverpool prevario), udaljio Urugvajca iz prve ekipe, te mu dodijelio individualne treninge. Liverpool je u subotu igrao prijateljsku utakmicu protiv škotskog Celtica i izgubio (0-1), a Rodgers je nakon susreta otkrio šta Suarez mora uraditi da bi ga vratio u rad s prvom ekipom.

"Prvo i osnovno mora se izviniti svojim saigračima i klubu. Gledao sam ga u posljednje vrijeme i to nije onaj Luis Suarez kojeg poznajem. Moja je dužnost da zaštitim ostale igrače i navijače od ove Suarezove verzije", rekao je menadžer "redsa".

"On već jedno vrijeme radi sam, dok ostatak ekipe naporno trenira uoči početka nove sezone. Pred nama je kratka reprezentativna pauza, nakon koje će puno toga biti jasnije. Predsjednik Henry i ja smo na istoj valnoj dužini i obojica se slažemo da Suarez nipošto neće napustiti klub ovoga ljeta", kaže Rodgers, te zaključuje:

"Luis je na kraju prošle sezone propustio dosta utakmica, a mi smo svejedno pobjeđivali i davali golove. Hoću reći da možemo bez njega, ali on je vrhunski napadač kojeg će Liverpool dočekati otvorenih ruku, ali samo kada sam odluči da želi ostati!"

Urugvajac će propustiti uvodnih šest utakmica nove sezone u Premierligi zbog suspenzije od 10 susreta iz prošle sezone. Podsjetimo, Suarez je u dvoboju Liverpoola i Chelseaja "gricnuo" Branislava Ivanovića tokom borbe za poziciju, prilikom izvođenja prekida.