Želi se vratiti
17

Robben dobio ponudu da prekine penziju i opet profesionalno zaigra nogomet

K. H.
Arjen Robben (Foto: EPA-EFE)
Arjen Robben (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nizozemski nogometaš Arjen Robben nedavno je izjavio da ponekad razmišlja o prekidu penzije i povratku na zeleni teren, a ubrzo je stigla i ponuda iz Brazila gdje ga Botafogo želi dovesti u svoje redove.

Robben je ranije izjavio da ponekad razmišlja kako je možda i prerano otišao u penziju te da se s takvim mislima nije lagano boriti, a nije dugo trebalo predsjedniku Botafoga Ricardu Rotenbergu da mu ponudi mjesto u ekipi.

"Robben je moj idol i bio je sjajan igrač. Sigurno je da uvijek postoji rizik kada dugo ne igrate nogomet, ali mi smo svejedno u kontaktu i bio je zadovoljan onim što sam mu ponudio", kaže predsjednik ovog brazilskog kluba.

Ovaj klub nedavno je potpisao proslavljenog japanskog igrača Keisukea Hondu, a također su posljednjih sedmica u razgovoru s Yayom Toureom i John Obijem Mikelom.

Također, stupili su u kontakt sa bivšim igračima Manchester Unitedom, blizancima Rafaelom i Fabiom Da Silvom, a oni trenutno igraju u Francuskoj za Lyon, odnosno Nantes.

Robben je blistavu karijeru započeo je u Groningenu, potom je prešao u PSV, a u Chelsea, gdje je proveo tri godine.

Uslijedio je transfer u Real Madrid u kojem je igrao od 2007. do 2009. godine, kada je postao igrač Bayerna u kojem je proveo narednih deset uspješnih godina.