Nogomet
2

Rio Ferdinand objavio kraj reprezentativne karijere

Totalsport
Rio Ferdinand (Foto: AFP)
Rio Ferdinand (Foto: AFP)
Engleski nogometaš Rio Ferdinand (34), član Manchester Uniteda, objavio je danas kraj svoje reprezentativne karijere u dresu Tri lava.

Ferdinand nije upisao nijedan nastup pod selektorom Royem Hodgsonom, koji je preuzeo Englesku još u proljeće prošle godine, iako ga je ovaj pozvao za kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine protiv San Marina i Crne Gore. Ferdinand je pod čudnim okolnostima otkazao svoje "druženje" s reprezentacijom, što što su mu zamijerili mnogi navijači.

"Nakon dugog razmišljanja odlučio sam da je vrijeme da se povučem iz reprezentativnog nogometa. S 34 godine na leđima odlučio sam da je vrijeme da se maknem u stranu i dozvolim mladim igračima da stupe na veliku scenu", rekao je sjajni stoper i nastavio:

"Bilo mi je zadovoljstvo i čast predstavljati Englesku u uzrastima do 17 godina i nadalje. Uvijek sam ponosno nosio reprezentativni dres, te želim selektoru i reprezentaciji sve najbolje u budućnosti. I za kraj veliko hvala navijačima, trenerima i svim igračima s kojima sam radio. Bilo je to jedno divno putovanje", zaključio je engleski veteran.

Ferdinand je za seniorsku reprezentaciju debitirao s 19 godina, a do danas je upisao 81 nastup.