Uz podršku navijača i malo sreće
358

FOTO / Reprezentativci složni: Bit će teško, ali možemo pobijediti Grke

Piše: J. Hadžiahmetović
Reprezentativci BiH koji su danas stigli u Sarajevo na okupljanje uoči utakmice protiv Grčke vjeruju u pobjedu u ovom veoma važnom susretu. Za Klix.ba su govorili Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Asmir Begović...
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Edin Džeko (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor Safet Sušić kaže kako će svi reprezentativci na koje računa za utakmicu protiv Grčke do večeras doći na okupljanje.

"Imamo mali problem sa Miralemom Pjanićem i Sejadom Salihovićem koji sigurno neće igrati. Što se Pjanića tiče, još uvijek se nadam. Vidjet ćemo u petak. Ovi koji su stigli su zdravi i spremni te jedva čekaju da počnu treninzi i sama utakmica", kazao je Sušić.

Popularni Pape očekuje tešku i neizvjesnu borbu sa Grcima.

"Igramo kod kuće, pred našom publikom. Treba pokušati dobiti utakmicu i sve uraditi da je ne izgubimo. Poslije te utakmice ima ih još pet. Da bi otišli na Svjetsko prvenstvo, moramo napraviti izuzetnu seriju i nijednu utakmicu ne smijemo izgubiti. Imam ekipu koja je to u stanju uraditi i nadam se da ćemo svi u petak navečer biti sretni", dodao je Sušić.

Povrijeđeni Miralem Pjanić stigao je na okupljanje. I on očekuje tešku utakmicu protiv Grka.

"Ne trebamo ih se bojati jer sigurno nisu jači od nas. Ekipa koja pobijedi imat će prednost, ali mislim da to neće biti presudno za kvalifikacije. Mi trebamo odigrati što je moguće bolje i zadovoljan bih bio za bodom", kazao je Pjanić.

Miralem Pjanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Haris Medunjanin kaže da Grci imaju jako dobru i veoma opasnu reprezentaciju.

"Vidjet ćemo do petka ko može igrati a ko ne. Ako Pjanić ne bude mogao, tu su i drugi igrači na koje računamo. Vjerujem da možemo ostvariti taj cilj i otići na Svjetsko prvenstvo", kazao je Medunjanin.

Asmir Begović vjeruje da, uz pomoć navijača, mogu ostvariti dobar rezultat u Zenici i napraviti veliki korak kada je riječ o odlasku na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

"Imamo kvalitetnu ekipu bez obzira ko bude igrao. Vjerujemo u svakog igrača. Puno nam znači to što igramo kući i mislim da možemo pobijediti", kazao je Begović.

Asmir Begović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Asmir Begović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Senijad Ibričić kaže kako očekuje pobjedu u veoma teškoj utakmici.

"Znamo da sa ovom pobjedom dobijamo puno. Bit će sigurno teško, ali vjerujemo da, uz podršku naših navijača, možemo pobijediti i olakšati posao u nastavku kvalifikacija", kazao je Ibričić.