Pojavio se snimak
36

Uznemirujuće / Reprezentativac Francuske šutirao mačku pred djetetom i zgrozio javnost

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaš West Hama Kurt Zouma (27) zgrozio je javnost nakon što je snimljen kako šutira svoju mačku. Klub je osudio njegove postupke i "interno će se pozabaviti tim pitanjem", a policija je saopćila da ipak neće pokrenuti istragu.

Defanzivac West Hama je snimljen kako udara ljubimca u svojoj vili vrijednoj dva miliona funti, a kamerom je sve zabilježio njegov brat.

Francuski reprezentativac na snimku podiže mačku i potom je udara, a zatim juri životinju po kuhinji pred djetetom, dok se snimatelj smije u pozadini.

Snimak je šokirao brojne ljubitelje, ali i organizacije za zaštitu životinja, koji su zatražili hitne mjere i sankcije za Francuza. U međuvremenu, Zouma se izvinio, poručivši da je u pitanju "izolirani" incident.

[TWITTER]1490811894197886981[/TWITTER]

"Želim se izviniti za svoje postupke. Nema opravdanja za moje ponašanje, zbog čega iskreno žalim. Također želim reći koliko mi je duboko žao zbog svih koje sam uznemirio snimkom. Uvjeravam sve da su naše dvije mačke sasvim dobro i zdravo. Voli ih i njeguje cijela naša porodica, a ovo ponašanje bilo je izolirani incident koji se više neće ponoviti", poručio je Zouma.

Navodno je bivši igrač Chelseaja bio bijesan što mu je Bengalska mačka (skupa pasmina pripitomljenih mačaka koja izgleda kao mali leopard) napravila nered u kući.

West Ham je odmah izdao saopćenje u kojem bezrezervno osuđuje postupke svog igrača, uz poruku da ni na koji način ne odobravaju okrutnost prema životinjama.

Zouma, koji je dvaput osvojio Premier ligu s Chelseajem nakon što im se pridružio 2014. godine, postigao je jedan gol u 12 utakmica otkako je na ljeto prešao u West Ham.