Katalonci korak bliže tituli
0
Remi Reala i Barcelone
Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kao srece za vise ovakvih utakmica extra tekma bilo malo smo se mucili da je nadjemo na netu,al ae sta je tu je :D
da se razumijemo, obzirom na situaciju na tabeli, ovo je za real izgubljena utakmica. tako i treba. smrt fašizmu ! ! !
taman sam se mislio raspisat, al je Đuro sve napiso... Od prepotentnog trenera, nepotrebnih izjava -Guardiola potpuno druga priča, do zatvorene, vaginalete igre, padanja oko 16 i nabijanja dugih lopti... to je vidjeno od reala... aj tinks... rezultat not real
Đuro legendo !
da, real je prava hala. :)
\"A među Francovim vojnicima koji su umarširali u Barcelonu bio i tada čuveni sportaš Santiago Bernabeu, prethodno igrač, a poslije ključna ličnost u Realovoj povijesti. Realov je uspon počeo nakon spora oko Argentinca Alfreda Di Stefana, najjačeg igrača pedesetih godina. Barcelona je dogovorila njegov dolazak, genij je doputovao u Kataloniju na svečano predstavljanje, no Real ga je pravnim smicalicama preoteo te počeo trofejnu eru. Kad je jedne jesenje večeri 1975. objavljeno da je Franco preminuo, slučajno je u tijeku bila utakmica na Nou Campu, koji je postao poprište narodnog slavlja!\"
\"Real je klub iz glavnog grada Madrida i regije Kastilje, koja u španjolskim okvirima zauzima vladajuće mjesto. Barcelona je metropola Katalonije, industrijsko-turistički razvijene i europski nastrojene autonomne provincije koja podsjeća na Hrvatsku u sklopu Jugoslavije. A sraz Real – Barcelona civilizirani je oblik sportsko-etničko-političkog rata od kojeg ipak svi imaju koristi. Barcelonu prati slogan \"mes que un club\" (više od kluba) iz vremena Francove diktature (1939. – 1975.). U tom je razdoblju veliki vožd zabranio službenu upotrebu katalonskog jezika i zastave, pa su jedina javna mjesta gdje se smjelo vikati i psovati na katalonskom bili Barcini stadioni – Les Corts te od 1957. Nou Camp. I danas, u demokratskoj Španjolskoj, FC Barcelonu smatraju reprezentacijom, ministarstvom vanjskih poslova i vojskom Katalonije. Francova fašistička vojska 1939. srušila legalno izabranu republiku Kataloniju.\"
Dani Alves je prvo udario loptu, potom je Marcelo izveo piruetu, a dokaz da ga Alves nije niti pipnuo je i njegovo brzo proslavljanje penala, a kad je padao izgledalo je kao da ga sijač smrti pokosio. Šef na klupi se naravno veseli i pljuje poslije utakmice po sucima. Smiješan i žalostan kao osoba. Neka objasni javno svima što je htio postići onakvom bezobraznom oštrinom Pepea. Sama je sreća da taj idiot Pepe nije nikoga ozlijedio. Ovi što pričaju o povjesti Reala i odnosa prema Kataloniji u vrijeme kad je Real dominirao tamo nekih 50-ih i 60-ih, neka se malo poduče a ne pričaju gluposti.
Izgleda kako nismo svi gledali istu utakmicu.Odmah da kažem navijam za Barcelonu, da ne bude zabune. Real bolji.Po kojem kriteriju? Samo jedna šansa stvorena iz igre, Sami dobro \"drmnuo\" loptu. Penal, koji to nije. Crveni za Albiol-a bez dvojbe, zadnji igrač davi Villu.. Reakcija Mourinha na start Albiola, kao i na nepostojeći penal nad Marcelo-m govori tko i što je Mourinho. Cinični smijeh za čisti crveni , traži alibi a nepostojeći prekršaj Alves-a je proslavio i čak tražio i drugi žuti. Loš karakter, nekorektan čovjek za svoju slavu spreman ići i preko mrtvih i polomljenih, jer kako drugačije opisati ulogu Pepea i Ramosa.
pricaju ovdje nije bilo ni p od penala i evo sad gledam ovo na youtubu i upravu su svi koji to kazu,cisto simuliranje..penal za Barsu bio je cist ko suza tu nema rasprave U prvom poluvremenu trebao svirati cist penal nad Viljom ali nije. Barca osvaja ligu 100%,to je bitno....Sad kad bude kup vidjecemo kako igra Real..nadam se samo da nije namjesteno nesto ko u nasoj ligi Barca ligu,a Real kup.
a PENAL nad Villa-om? e jad.nici moji ... kakav real.. odrace ih BARCA !! dobro su oni kuci prosli, :)) VIVA BARCA !!
real je bio bolji imao je bolje prilike..... i igrac manje .iskljucite barsi pique pa bi vidjeli ko bi bio bolji C RONALDO AND MOURINHO BEST
Real je odigro fantasticno!! Prezadovoljan sam..vazno je da nisu izgubili. Messi kepec potpuno izgubio kontrolu poslije Ronaldovog gola :)) Gadi mi se Barcelona,sve neke seljacko-papanske face.Real je gospodski klub.. Viva Real Madrid !!
@@@madriddd KAKAV BA KREDIT? 30 PUNIH GODINA ŠEF VOJNE HUNTE U ŠPANIJI GENERAL FRANCISKO FRANKO(ZA KOGA MASA OVIH LEVATA KOJI NAVIJAJU ZA real NISU ČULI)JE S-I-S-T-E-M-A-T-S-K-I PLJAČKAO ŠPANSKI,POGOTOVO KATALONSKI NAROD,ISTO KO ŠTO JE NAS PLJAČKAO BEOGRAD.SVE JE TO BILA GOTOVINA.ŠTO U PARAMA,ŠTO U ZLATU.
Real Madrid..jesul to oni sto samo trce za loptom
Pozdarv Ne serite Realovćići :) Morate vi još hljeba jesti :I
bas ti momak rece fino da si glup...cuj kad im prodje generacija,stvorice jos jednu ko i ovu...vas real u zivotu nije stvorio generacije...samo znaju u banku otic i dic kredit