Šokirao rimsku javnost
0

Reja: Ostajem u Laziju sada i u budućnosti

Totalsport
Edoardo Reja
Edoardo Reja
Nakon što se s nestrpljenjem očekivala konferencija za novinare na kojoj je Edoardo Reja trebao dati ostavku na mjesto trenera talijanskog nogometnog kluba Lazio, dogodio se neočekivani preokret.

"Ostajem u Laziju, sada i u budućnosti", započeo je konferenciju za novinare Reja.

Svi su prisutni ostali u šoku s obzirom da je s Gigijem De Caniom uspostavljen kontakt, a Gianfranco Zola je već stigao u Rim kako bi, nakon pretpostavljene ostavke, bio predstavljen kao novi trener Lazija.

"Nije stvar ugovora, već vjere. Imao sam nekoliko trenutaka gdje sam 'patio', ali predsjednik je pokazao vjeru u ono što radim. Imali smo nekih nesuglasica, ali je u posljednje vrijeme taj 'nečisti zrak' nestao i zato se ova avantura nastavlja", rekao je Reja okupljenim novinarima.

"Stalo mi je do ove ekipe, ovog kluba i ovih boja. Ne bi bilo pravedno da sam samo otišao iz kluba. Predsjednik Lotito je odbio moju ostavku te se, što se ove godine tiče, avantura nastavlja", veli trener.

"Sada je najvažnije da održimo nivo nogometa s kojom smo dogurali do ovog mjesta. Potrebno je da nam se vrate povrijeđeni igrači tako da nam oni koji nose najveći teret malo predahnu", zaključio je on.