Florentino Perez
0

Realov je dug 327 miliona eura

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Na nedjeljnome godišnjem zasjedanju Skupštine sportskog društva Real Madrid predsjednik Florentino Perez objavio je da je društvo u dugu od 327 miliona eura.

Najvećim dijelom eksploziju na rashodovnoj strani prouzročili su prošloljetni transferi, na koje je Real potrošio 250 miliona eura.

  • Prolazimo kroz osjetljivo razdoblje zbog svjetske finansijske krize. Morali smo riskirati i uložiti značajna sredstva u jačanje momčadi, što objašnjava iznos duga - rekao je zastupnicima u skupštini novi predsjednik.

Istom je prilikom skupština potvrdila proračun društva za sljedeće jednogodišnje razdoblje. On iznosi 422 miliona eura i Perez se nada da će biti ostvaren bez rebalansa. Trebala bi ga ostvariti upravo momčad ispunjena zvijezdama, koja bi naslovima i atraktivnom igrom tek trebala početi zarađivati novac.

Zbog toga je Perez izrazio nadu da će za 12 mjeseci smanjiti dug na 210 miliona eura.

Unatoč golemom minusu, koji će u slučaju neuspjeha zaprijetiti opstojnosti najtrofejnijeg kluba na svijetu, Perez planira nove investicije. Skupštinarima je najavio izgradnju zabavnoga tematskog parka u blizini madridske zračne luke Barajas, koji bi “reflektirao bogatu i slavnu povijest društva”.

Također je najavio radove na proširenju kapaciteta Santiago Bernabeua, stadiona koji je, kao jedan od rijetkih primjera u svijetu, ostao na području širega gradskog centra.