Nogomet
0

Real prozvao RFEF zbog komentara o Mourinhu

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Iz španskog nogometnog giganta Real Madrida izdali su oštro saopćenje u kojem su se kritički dotaknuli Španskog nogometnog saveza (RFEF) zbog "nedostatka poštenja i objektivnosti" prema njihovom treneru Joseu Mourinhu.

Real je reagirao na tekst objavljen na službenoj stranici RFEF-a u kojem se navodi da će uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa kralja u četvrtak protiv Atletica biti "pod budnom pažnjom Mourinha koji smatra da je Real oštećen od strane sudaca u posljednjim ligaškim susretima".

"Uzimamo iznimno ozbiljno činjenicu da su ovakvi komentari o našem treneru objavljeni na internetskoj stranici RFEF-a. To očito demonstrira predrasudu te organizacije i pokazuje koliko je daleko od objektivnosti i neutralnosti. Zahtjevamo da se nešto poduzme zbog, vjerujemo, manjka poštovanja i razumijevanja za našeg trenera, za našu ekipu, sam klub i navijače", stoji u Realovom saopćenju, na koje zasad iz RFEF-a nisu reagovali.

Real je prvu četvrtfinalnu utakmicu Kupa kralja protiv Atletica na Santiago Bernabeuu dobio s 3-1, a prošle je nedjelje u prvenstvu remizirao na gostovanju kod "fenjeraša" Almerije 1-1. Mourinho je nakon susreta protiv Almerije javno prozvao suca Pereza Lasu da je oštetio njegovu ekipu, a isto je ponovio i na press-konferenciji uoči uzvrata s Atleticom.

"Ne sumnjam u poštenje sudaca, ali postoje stvari koje su očite i ljudi koji nisu licemjeri nemaju problema s priznavanjem vlastitih pogrešaka. Nisu nam suđena dva očita penala protiv Almerije i to nije kritika nego očita činjenica".