Marca
0

Real na ljeto želi Josea Mourinha

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Španski dnevnik Marca objavila je u petak informaciju kako Real Madrid želi imati spreman posao narednog ljeta, a on kaže: Jose Mourinho dolazi u Madrid.

Uprkos tome što su na početku aktuelne sezone u svoje redove doveli velike zvijezde kao što su Cristiano Ronaldo, Kaka, Xabi Alonso ili, pak, Karim Benzema, Real ne oduševljava svoje navijače.

Nalaze se na drugom mjestu tabele Primere, sa dva boda zaostatka za Barcelonom, ali su ispali u Kupu kralja od niželigaša Alcorcona, a ostvarili su i loš rezultat (poraz 1-0) u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka, protiv Lyona na Gerlandu.

Nakog tog poraza, tokom ove sedmice, određeni informatori su najavili da pozicija sadašnjeg trenera Manuela Pellegrinija nije niti malo stabilna, te da ispadanje u Ligi prvaka gotovo sigurno znači razlaz s Čileancem.

U Realu su sada shvatili kako im treba, osim karizmatičnih igrača, i karizmatičan trener, a po navodima Marce prva njihova opcija je 47-godišnji Portugalac Jose Mourinho, trenutno trener milanskog Intera, a druga je Španac na kormilu Liverpoola Rafael Benitez.

Ništa konkretno se osim toga ne navodi, kao ni izjave neke od strana. Možemo se tek prisjetiti kako je Mourinho jednom najavio da mu preostaje još voditi jedan od dva najjača kluba u španskoj Primeri, a isto tako ne bi bilo čudno da poželi raniji odlazak iz Intera, ukoliko ne ostvari uspjeh ove sezone u Ligi prvaka s tim klubom.