Miralem Pjanić
0

"Razočaran sam što malo igram, ali se ne ljutim"

FENA
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Nogometaš francuskog prvoligaša Lyona i bh. reprezentativac Miralem Pjanić izjavio je da nije zadovoljan što malo igra u posljednje vrijeme, ali da se ne ljuti na trenera.

U intervjuu francuskom sportskom magazinu "L'Equipe" Pjanić je naglasio da će se boriti da vrati mjesto u prvoj ekipi.

"Nisam zadovoljan. Bilo ko na mom mjestu bi rekao isto. Razočaran sam, volio bih igrati, ali se neću ljutiti. Za sada sam u službi ekipe, trener može računati na mene. Borit ću se da zauzmem svoje mjesto. U ovim godinama ne mogu se zadovoljiti ulogom rezervnog igrača. Ne želim to", rekao je Pjanić, koji je posljednji put započeo meč prije mjesec dana i uvodnog meča Lige prvaka protiv Schalkea na "Gerlandu".

"Svjestan sam svojih kvaliteta. Znam da mogu imati mjesto u prvoj ekipi i imat ću ga. Ne sumnjam u to. Do petog kola domaćeg prvenstva i početka Lige prvaka igrao sam sve utakmice. Prošle godine postigao sam 11 pogodaka u svim takmičenjima i gotovo isti broj asistencija. Za prvu punu sezonu u Lyonu, to nije loše. Odjednom sam se našao na klupi. Nadam se da me trener ne smatra drugim izborom. Sve što mogu da učinim je da se predam treninzima. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija. Za sada se ne predajem", naglasio je bh. reprezentativac uoči večerašnjeg duela Lige prvaka između Lyona i Benfice.