Nogomet
77

Raul nakratko ponovo preuzeo kapitensku traku Reala

Totalsport
U tradicionalnoj prijateljskoj utakmici koja se godišnje igra u čast bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Real Madrida Santiago Bernabeua nogometaši Kraljevskog kluba su savladali katarski Al-Sadd s 5-0.
Foto: AFP
Foto: AFP

Glavna zvijezda večeri bio je legendarni bivši Realov kapiten Raul Gonzalez. Kako bi odao počast Raulu, Real je pozvao upravo njegov aktuelni klub da bude dio ove utakmice, a danas 36-godišnji napadač odigrao je po jedno poluvrijeme za obje ekipe.

Raul je susret započeo u Realovom dresu, Iker Casillas mu je predao kapitensku traku, a Cristiano Ronaldo privremeno mu je ustupio njegov dres s brojem 7 koji je on nekad nosio. I da susret ostane još u boljem sjećanju za Raula upravo je on zabio vodeći gol za Kraljevski klub sjajnim udarcem u bliži ugao te je pozdravljen ovacijama cijelog stadiona.

"Nije mi mogla biti odana počast na bolji način. Igrao sam pred punim stadionom i ponovo u dresu Real Madrida. Bilo je divno, želim zahvaliti svim navijačima koji su došli i pokazali mi svoju privrženost. Gledao sam na semafor i nadao se da te minute nikad neće proći. Svi su mi iskazali dobrodošlicu, Cristiano mi je dao svoj dres, a Casillas kapitensku traku. Činjenica da je kralj Španije bio ovdje je veliko iznenađenje koje me ispunilo ponosom. Bit ću vječno zahvalan, bilo je veoma posebno", rekao je Raul, igrač koji je boje Reala branio između 1994. i 2010. godine prije transfera u Schalke, te je u tom periodu s 323 gola zaslužio epitet najboljeg klupskog strijelca u historiji.

Trofeo Santiago Bernabeu:

Real Madrid - Al-Sadd 5-0 (Raul 22, Isco 59, Benzema 79-11m, Jese 82, 87)