Christopher Samba će biti kažnjen?
0

VIDEO / Rasizam prerasta u seksizam nakon 'banana-incidenta' u Rusiji

Totalsport
Po svršetku utakmice protiv Lokomotiva, s tribina bačenu bananu stoper Anžija Christopher Samba "vratio" je u publiku, a iz Lokomotiva su zatražili kažnjavanje tamnoputog nogometaša (!?).

Prilikom izaska s terena nakon poraza 2-1 s tribina je prema skupini Anžijevih nogometaša doletjela banana. Bijesni Samba uzeo ju je i snažno bacio natrag među gledatelje, a nekoliko dana kasnije iz moskovskog prvoligaša za cijeli incident optužuju goste iz Mahačkale.

"Detaljnom analizom snimki nadzornih kamera, te ispitivanjem brojnih svjedoka zaključili smo da je banana bačena od strane Anžijevih navijača", izjavio je glasnogovornik Lokomotiva Denis Novoselov, dok je predsjednica kluba iz glavnog ruskog grada Olga Smorodskaja, nakon prvobitnog negiranja cijelog slučaja, sada došla do zaključka da im neko "smješta“, uz dodatak da se sporni rasistički incidenti stalno događaju istoj ekipi, aludirajući na bogati dagestanski klub.

U Anžiju su, pak, zgroženi takvim tvrdnjama domaćina, a njihov savjetnik German Tkačenko uputio je i seksističke izjave usmjerene prema Smorodskaji.

"Naravno, bilo bi najuputnije pričekati kraj službene istrage, ali, bez uvrede, takve izjave i mogu doći samo od jedne žene", bubnuo je i "ostao živ“ Tkačenko.

Dopredsjednik Anžija i njegov imenjak Čistjakov je dodao:

"Uvjereni smo da su najnovije teze iz Lokomotiva potpune besmislice. Sada uz konkretnu istragu tražimo i službeno izvinjenje našem klubu i našim navijačima. U suprotnom ćemo potražiti zadovoljštinu na sudu", odrješit je Čistjakov.