Nogomet
0

Rafael Benitez želi ostati na Anfieldu

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Menadžer Liverpoola Rafael Benitez odbacio je spekulacije da će napustiti "Anfield" na kraju sezone.

Pregovori Beniteza i rukovodstva Liverpoola traju već nekoliko nedjelja, bez izgleda da bi uskoro mogli da postignu dogovor o nastavku saradnje, prenose britanski mediji, da bi španski trener nakon pobjede nad Real Madridom u Ligi prvaka (1:0) nagovijestio da je spreman da potpiše novi višegodišnji ugovor.

"Moji advokati i saradnici razgovarali su u srijedu sa vlasnicima kluba i mislim da možemo da prevaziđemo sve probleme u pregovorima", izjavio je Benitez.

Trener Liverpoola nada se da će uskoro potpisati novi četvorogodišnji ugovor i kaže da je iznenađen najavama da će na kraju sezone napustiti klub.

Britanski mediji objavili su da vlasnici Liverpoola Tom Hicks i George Gilette nisu spremni da prihvate sve Benitezove uslove za nastavak saradnje. U isto vrijeme, britanske kladionice zaustavile su talas uplata na to da će Benitez napustiti "Anfield" na kraju sezone.

"Moj cilj je da nastavim da radim i pobjeđujem. Očekujem da će razgovori biti nastavljeni. Zadovoljan sam pozicijom u klubu. Još uvijek pregovaramo pa ćemo vidjeti šta će se desiti. Nisam razmišljao da podnesem ostavku. Naravno, ne mogu da utičem na odluke drugih, ali su u klubu jasno istakli da su spekulacije o prekidu saradnje netačne i to je ono što je bitno", kaže Benitez, koji je u Liverpool došao 2004. godine.