Skaut Chelseaja upozorava
0

Radončić: Najveća prednost Orebra je umjetna trava

Piše: Edin Isanović
Skaut Chelseaja za Švedsku Enis Radončić je za portal Sarajevo-x.com napravio kratku analizu Orebra, ekipe s kojom će FK Sarajevo igrati u drugom pretkolu Evropske lige.

Radončića smo prije izvjesnog vremena predstavili bh. sportskoj javnosti. Kao navijač tima sa Koševa želi javnosti u BiH ponuditi što više informacija o Orebru. Želi da pomogne Sarajevu u nastojanjima da eliminiše svog suparnika u drugom pretkolu Evropske lige.

"Orebro je trenutno u dobroj formi. Treći su na tabeli. Kapacitet stadiona, koji nosi naziv Behrn Arena, je 13.150. Ono što posebno mogu istaći jeste da će Sarajevo imati veliku podršku sa tribina od bh. građana koji žive u Skandinaviji", kaže Radončić za Sarajevo-x.com.

Istakao je kako će nogometaši švedskog tima dati sve od sebe i da će napraviti sve što je u njihovoj moći kako bi suparniku otežali posao.

"Najveća prednost Orebra je njihov teren - umjetna trava. Ovome treba dodati da oni nemaju pauze kao ostale ekipe, jer se liga u Švedskoj igra od aprila do oktobra. Sudar sa bordo timom će za njih biti veliki izazov. Stručni štab Sarajeva posebnu pažnju treba obratiti na sunarodnjaka iz Bosanske Gradiške Nordina Gerzića", kazao je skaut Chelseaja.

Ovaj rođeni Sarajlija napominje da su švedski mediji puni hvale za bh. predstavnika.

"Ovdje se piše kako je FK Sarajevo jak suparnik, kako su prije dvije godine eliminisali Helsingborg, te da su posljednjih godina bilježili dobre rezultate u Evropi. Naglašavaju kako Orebru neće biti lako u okršaju sa ekipom koja ima potencijal", rekao je Radončić.

Na kraju je istakao kako vjeruje da će tim iz glavnog grada BiH biti taj koji će kraj drugog meča dočekati uzdignutih ruku.

"Mislim da Sarajevo ima velike šanse da prođe dalje. Vjerujem da će uspjeti i ja im želim mnogo sreće", zaključio je naš sagovornik.