Legende šokirale svijet
31

Puyol se izvinio zbog svoje uloge u objavi Casillasa da je gej: Nisam imao loše namjere

H. H.
Foto: Montaža / Daily Mail
Foto: Montaža / Daily Mail
Legendarni nogometaš Barcelone Carles Puyol izvinio se, zbog, kako tvrdi, deplasiranog komentara na objavu Ikera Casillasa koji je na društvenoj mreži Twitter napisao da je gej. Čuveni golman se kasnije pravdao da mu je profil hakovan, ali Puyol je svejedno uputio ispriku.
"Nadam se da ćete me poštovati. Ja sam gej", kratko je napisao Casillas, nakon čega je ubrzo obrisao tu objavu, a potom objavio novi status u kojem je poručio da mu je račun hakovan.

U prvobitnoj Casillasovoj objavi, Puyol je poručio kako je "stiglo vrijeme da ispričaju njihovu priču", što je u tom trenutku izazvalo dodatnu polemiku i šokiralo je mnoge.

"Pogriješio sam. Izvinite na nespretnoj i potpuno deplasiranoj šali, nisam imao loše namjere. Razumijem da je to možda povrijedilo nečija osjećanja. Poštujem i podržavam LGBTIQA+ zajednicu", napisao je Puyol.

Puyol inače ima dvoje djece sa svojom djevojkom Vanesom Lorenzo, dok se Casillas se razveo od supruge u martu 2021. nakon pet godina braka.

Mnogi vjeruju da je Ikerov tweet bio odgovor na glasine o njegovom životu nakon razvoda, kada su ga mediji povezivali s brojnim slavnim ženama.