"Ovo je tek početak"
84

Camavinga (20) "prekucao nogomet", srušio rekord Casillasa i ispisao historiju Real Madrida

K. H.
Eduardo Camavinga (Foto: Twitter)
Eduardo Camavinga (Foto: Twitter)
Nogometaš Real Madrida Eduardo Camavinga ušao je u historiju kluba nakon što je sinoć postao najmlađi igrač koji je s Kraljevskim klubom osvojio svih šest mogućih trofeja.

Ovaj francuski nogometaš u Real je stigao posljednjeg dana prijelaznog oka 2021. godine za 31 milion eura, a sinoćnjim osvajanjem španskog Kupa kralja srušio je rekord legendarnog Ikera Casillasa i postao najmlađi igrač u historiji koji je s ovim timom osvojio "sve što se osvojiti može".

U spomenutih šest trofeja spadaju titula prvaka Španije, Kup Španije, Liga prvaka, Superkup Španije, a ove sezone osvojio je Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo, čime je s nepunom 21 godinom stigao do svih trofeja u dresu Real Madrida.
"Čast mi je osvojiti svaki klupski trofej s najboljim klubom na svijetu. To je tek početak", poručio je ovaj mladi igrač nakon utakmice protiv Osasune, a koju je Real pobijedio rezultatom 2:1.

[TWITTER]1654993149473742849[/TWITTER]

U ovoj sezoni još će imati mogućnost da s Realom osvoji Ligu prvaka, jer će Kraljevski klub u polufinalu najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi igrati protiv Manchester Cityja, dok bi u Španiji sezonu trebao završiti na drugom mjestu, s obzirom na to da će titulu prvaka izvjesno osvojiti Barcelona.

Ukupno je za Real Madrid odigrao 92 meča, a postigao je dva pogotka i upisao tri asistencije. Njegova tržišna vrijednost trenutno je 60 miliona eura.