Na zadatku u Rotterdamu
101

Pune ruke posla: Irfan Peljto u Ligi prvaka isključio dva igrača Celtica, dosudio je i penal

K. H.
Irfan Peljto (Foto: Twitter)
Irfan Peljto (Foto: Twitter)
Najbolji bh. sudija večeras je dijelio pravdu na meču 1. kola Lige prvaka u grupi E između Feyenoorda i Celtica, a imao je vrlo zahtjevan zadatak te težak meč na kojem je svirao jedan penal, pokazao dva crvena i četiri žuta kartona.
Peljto je pravdu dijelio u meču u kojem je Feyenoord pobijedio Celtic rezultatom 2:0. Činilo se da u prvom poluvremenu neće biti pogodaka i da će se na pauzu otići s rezultatom 0:0, ali u drugoj minuti sudijske nadoknade, tim iz Nizozemske je došao u vodstvo.

Strijelac pogotka bio je Stengs, koji je sjajno pogodio iz slobodnog udarca. Treba reći i to da je Peljto u prvom poluvremenu i imao konsultaciju s VAR-om i gledao situaciju da domaćem timu svira penal, ali je odlučio da nema dovoljno materijala za kazneni udarac.

U 53. minuti su gostujući igrači tražili penal nakon što je u kaznenom prostoru pao Palma, ali je Peljto još jednom odlučio da to nije dovoljno, da bi u 64. minuti igraču Celtica Lagerbielki pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton, te svirao penal za domaći tim.

Uz pomoć VAR tehnologije je još jednom provjerio tu situaciju i ostao pri svojoj odluci, no Paixao nije bio precizan i golman Celtica mu je odbranio.

Da Celtic nema šta tražiti u ovom meču bilo je jasno u 68. minuti kada je zbog nagurovanja Holm dobio direktan crveni karton, a osam minuta nakon toga, Feyenoord postiže drugi gol preko Jahanbakhsha, nakon čega je bilo riješeno pitanje pobjednika.

VAR je do kraja morao reagovati još jednom i to u trećoj minuti sudijske nadoknade, kada je poništen još jedan pogodak domaćeg tima.

U drugom meču ove grupe, Lazio je u 95. minuti izbjegao poraz od Atletico Madrida, a taj meč završen je rezultatom 1:1. Gosti iz Madrida su poveli u 29. minuti golom Barriosa, a jedan bod Rimljanima donio je golman Provedel golom u 95. minuti.

U meču grupe F, PSG je na svom terenu pobijedio Borussiju Dortmund rezultatom 2:0. Golove za francuski tim su postigli Mbappe i Hakimi u 49. i 58. minuti.

Rezultati i tabele:

Grupa E:

Feyenoord - Celtic 2:0

Lazio - Atletico Madrid 1:1

Tabela:

Standings provided by Sofascore

Grupa F:

PSG - Dortmund 2:0