Trenutak za pamćenje
105

Golman Lazija u 95. minuti postigao gol u Ligi prvaka i spriječio pobjedu Atletico Madrida

K. H.
Trenutak kada je golman Lazija postigao gol za 1:1 (Foto: Screenshot/Twitter)
Trenutak kada je golman Lazija postigao gol za 1:1 (Foto: Screenshot/Twitter)
Golman italijanskog kluba Lazio - Ivan Provedel, u 95. minuti susreta protiv Atletico Madrida postigao je gol za 1:1 i svom timu pomogao da izbjegne poraz u ovom susretu.

Gosti iz Madrida imali su vodstvo još od sredine prvog poluvremena, kada je uz dosta sreće pogodio Barrios, a to je ujedno bio i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U nastavku je Lazio pokušavao doći do izjednačenja, iako su i nogometaši Atletico Madrida imali nekoliko ozbiljnih šansi, a onda u 95. minuti viđena je izuzetno zanimljiva situacija, u kojoj je golman domaćih postigao gol za izjednačenje.

Nakon jednog kornera lopta se odbila do Luisa Alberta, veznjak Lazija je oštro ubacio u kazneni prostor, a na pravom mjestu bio je Provedel, koji glavom mijenja smjer lopti i šalje je u mrežu. Gol možete pogledati i ovdje.
Na stadionu Olimpico u Rimu, jasno, uslijedilo je veliko slavlje domaćih igrača, a iako su gosti iz Madrida tražili prekršaj zbog jednog ranijeg duela, od toga nije bilo ništa i susret je završen rezultatom 1:1.