Neugodna situacija
34

Pucnjava izazvala haos na meču u Brazilu, igrači i navijači pobjegli s terena

N. K.
Trenutak kada su akteri utakmice čuli pucnjeve (Foto: Screenshot)
Trenutak kada su akteri utakmice čuli pucnjeve (Foto: Screenshot)
Pucnjava u blizini stadiona u brazilskom Macaeu izazvala je pravi haos na utakmici nogometaša do 20 godina zbog kojeg su svi vrlo brzo pobjegli s terena.

Zastrašujući pucnjevi čuli su se sredinom drugog poluvremena utakmice B1 Serije Carioca U-20 lige između Serre Macaensea i Carapebusa.

Na snimku s utakmice igrane na stadionu Moacyrzao može se vidjeti golman Carapebusa kojem se ukazuje pomoć zbog povrede zadobijene tokom meča prije nego što su se čuli glasni pucnji.

U početku, igrači i treneri nisu mogli razumjeti šta se dešava, a onda su se razišli u zaklon jer se pucnjava pojačavala. Povrijeđeni golman je uspio ustati i šepajući se udaljiti od terena kako bi našao zaštitu.

Prema brazilskom listu UoL, zastrašujući pucnji rezultat su policijske operacije u dijelu naselja koji se nalazi neposredno pored stadiona.

Na sreću, niko nije bio povrijeđen, ali utakmica nije nastavljena pa će Sud sportske pravde utvrditi ishod meča. Dva tima su bila izjednačena 0:0 u trenutku incidenta, a organizacija će odlučiti hoće li se utakmica ponoviti ili će rezultat ostati 0:0.

Inače, pucnjava je također značila da je otkazana i utakmica ženskog Carioca Championshipa između Serre Macaensea i Duque de Caxija. Ovaj susret se trebao odigrati na istom terenu nakon meča U-20 ekipa.