Emir Spahić
0

"PSG nije jedini, ali neću izdati Montpellier"

Sarajevo-x.com
Emir Spahić u sredini (Foto: Reuters)
Emir Spahić u sredini (Foto: Reuters)
"Imam dogovor sa predsjednikom kluba da mogu otići ako dobijem dobru ponudu. Međutim, ne bih otišao ukoliko Montpellieru za obeštećenje ne uplate 2. 000. 000 eura", rekao je Spahić za SCSport.ba

Iako je Olympique Marseille sinoć potvrdio titulu prvaka Francuske, glavna sportska tema medija u zemlji Galskih pijetlova je Emir Spahić, kapiten naše fudbalske A reprezentacije.

Uoči utakmice protiv Sochaux – Montpellier, koju je ekipa našeg internacionalca riješila u svoju korist (1:0), francuski mediji brujali su o tome da je Spahić dogovorio transfer u PSG.

"Napravili smo veliki korak ka plasmanu u Evropu. Trenutno držimo peto mjesto, koje vodi u Evropsku ligu. Teško ćemo se domaći prve tri pozicije koje vode u Ligu prvaka, ali ni ovo nije loše. Četvrtoplasirana i petoplasirana ekipa u prvenstvu, te PSG igrat će Evropsku ligu“, rekao je Spahić u razgovoru za SCSport.ba, a potom objasnio mogućnost i da u dresu PSG zaigra Evropsku ligu:

"Predsjednik i trener PSG objavili su u medijima da su dogovorili sve oko mog transfera. Rekli su da je to gotova stvar i nastala je prava zbrka. Istina imam dogovor sa predsjednikom Montpelliera da mogu otići ukoliko dobijem povoljnu ponudu. Međutim, želim zaštititi sadašnji klub, jer su bili maksimalno korektni prema meni. Ne bi otišao ukoliko Montpellier ne dobije obeštećenje od najmanje 2. 000. 0000 eura.“

Spahić je zaistao odigrao briljantnu sezonu u Montpellieru. Izabran je u idealan tim stranaca La Championnata, a definitivno je jedan od najboljih defanzivaca francuskog šampionata.

"Moram reći da PSG nije jedini klub koji je zainteresovan za mene. Zadovoljan sam sezonom i vidjećemo kako će sve završiti“, naglasio je Spahić, našalivši se da će najteže biti Nikoli Karabatiću, najboljem svjetskom rukometašu, prvotimcu Montpelliera, s kojim se u posljednje vrijeme najviše družio.

Kapiten našeg državnog tima pomno prati i zbivanja u reprezentaciji BiH. Raduje ga što će za bh. tim zaigrati Mensur Mujdža.

"Poznajem i Mensura i njegovog brata Jasmina i zaista mi je drago što će biti sa nama. Kvalitetan je igrač, jer da nije ne bi igrao u Bundesligi. Bit će nam od velike pomoći u kvalifikacijama za EP. Nakon svega što mu se događalo u proteklim godinama, kada je dva puta dolazio na pripreme mlade reprezentacije, ali je izrađen zbog toga što nije dobio pasoš, razmišljao sam da li će uopšte prihvatiti poziv našeg selektora. I da nije pristao razumio bih ga. Hvala Bogu sve je dobro završilo i jedna greška iz prošlosti je ispravljena“, zaključio je Spahić.