Zvanično
24

Prvi veliki potez arapskih vlasnika: Steve Bruce više nije menadžer Newcastlea

D. P.
Bruce je navijač Newcastlea od djetinjstva (Foto: EPA-EFE)
Bruce je navijač Newcastlea od djetinjstva (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Newcastle Uniteda ostala je bez menadžera nakon što je raskinuta saradnja sa Steveom Bruceom.
Nakon dolaska na čelo najbogatijih vlasnika u svijetu nogometa Public investment funda (PIF), bilo je jasno da se Steve Bruce neće zadržati na klupi jednog od najpopularnijih engleskih klubova.

Iako su postojale najave da će Bruce dobiti otkaz u prvoj sedmici arapskih vlasnika na čelu kluba, to se nije dogodilo, pa je legendarni igrač Manchester Uniteda zabilježio svoju 1000. utakmicu u karijeri.

No, to je bila samo privremena odluka jer je danas raskinuta saradnja s Bruceom, potvrdio je klub na zvaničnoj stranici.

"Zahvalan sam svima povezanim s Newcastleom jer su mi pružili priliku da vodim ovaj jedinstveni klub. Newcastle je klub sa nevjerovanom podrškom i nadam se da će novi vlasnici dići klub tamo gdje ga svi želimo vidjeti. Želim vam svu sreću ove sezone, ali i u budućnosti", rekao je emotivni Bruce koji je navijač Newcastlea od djetinjstva.

Njegovu poziciju naslijedit će pomoćnik Graeme Jones, a uskoro će klub objaviti i ime permanentnog trenera. U užoj konkurenciji su imena poput Eddieja Howea, Franka Lamparda, Antonija Contea...