Jupp Heynckes
0

"Provest ću igrače minhenskim ulicama prije utakmice"

Totalsport
Jupp Heynckes (Foto: Arhiv/AFP)
Jupp Heynckes (Foto: Arhiv/AFP)
Trener Bayernovih nogometaša Jupp Heynckes izvijestio je da će Arjen Robben spreman dočekati sutrašnji finale Lige prvaka protiv Chelseaja na Allianz Areni.

"Nemam novih nepovoljnih informacija o njemu. Trebao bi biti spreman zaigrati od početka", rekao je Heynckes dodavši:

"Jučer je na treningu odradio 45 minuta i ne vidim prepreke da ne počne utakmicu".

Komentirao je trener činjenicu da Bayern može postati prva ekipa u Kupu / Ligi prvaka od Intera 1965. godine koja bi trijumfirala na svom stadionu.

"Imamo lijepu priliku osvojiti novi trofej nakon 11 godina, pred svojom publikom. Ima puno klubova iznimne tradicije koji i dalje čekaju ovaj trofej. Zato je ovo iznimna prilika ponoviti uspjeh iz 2001. godine. Uostalom, ko zna hoćemo li ikad više imati priliku dočekati finale Lige prvaka na našem stadionu. S nama u njemu."

Otkrio je također 66-godišnji Nijemac, koji je s madridskim Realom Ligu prvaka osvojio 1998. godine, kakakv plan ima uoči utakmice.

"Razmišljam provesti autobus s igračima minhenskim ulicama na putu do stadiona. Kad vide sve te zastave i navijačku podršku, doživjet će neviđenu motivaciju."

Od najkvalitetnijih igrača londonske ekipe Heynckes je izdvojio Juana Matu, Franka Lamparda, Daniela Sturridgea i Saloma Kaloua, kao i Fernanda Torresa. Posebno je, međutim, istaknuo jednog nogometaša - Didiera Drogbu.

"Toliko je već godina ponajbolji napadač u Premierligi. Vrlo je opasan i može zabiti u bilo kojem trenutku. Ponekad, doduše, znade pretjerati: zna izvanredno odglumiti na igralištu", završio je Henykes kao da je želio upozoriti bjelokošćanskog centarfora.