Nogomet
0

Pripiti navijač West Hama napao Dembu Ba!

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Pripiti je navijač londonskoga nogometnog kluba West Hama, očito poštovan i ugledan u zajednici, u ponedjeljak na jednoj humanitarnoj večeri prišao senegalskom napadaču Dembi Ba zatraživši autogram.

"Ne da mi se sad. Umoran sam", navodno je odgovorio seneglaski napadač budućeg engleskog drugoligaša pristigao zimus iz Hoffenheima nakon čega je navijač, kako pišu britanski mediji, eksplodirao:

"Plaćam 60.000 funti godišnje za svoju ložu na stadionu ovog usr.... kluba i čekat ću svoj autogram dok ga ne dobijem!".

Nakon toga očigledno je intoksicirani navijač uzeo prvi tanjir koji mu je došao pod ruku u restoranu luksuznog londonskog hotela Grosvenor House i zavitlao ga u susjedni zid. Očevici su novinarima potvrdili da je navijač potom ružno opsovao Senegalca te ga uvrijedio na rasnoj osnovi. Izgredniku su se potom priključili i drugi navijači, koji su uništili skupocjenu vazu, te je sukob morala sprečavati policija.

S obzirom na to da se ubrzo podosta navijača skupilo ispred ulaza u hotel, igrači su ga napustili kroz sporedan izlaz. Nije bilo hapšenja.

Ba je kasnije preko svog Twitter-profila saopćio da navijaču nije odbio dati autogram jer to nije učinio nikada u životu, te je dodao je je alkoholizirani navijač došao do njega s očitom namjerom da ga isprovocira i uvrijedi.

Svog je igrača zaštitio i suvlasnik kluba David Sullivan:

"Incident je prenapuhan, a za njega je zaslužan čovjek koji je previše popio. Jedan pijanac iznevjerio je svoj klub rasistički uvrijedivši igrača. Tužan sam zbog toga. Alkohol je veliki problem našeg društva".