Dok se zagrijavao uz aut-liniju
16

Navijači West Hama gađali Terryja hot-dogom i novčićima

Totalsport
John Terry (Foto: AFP)
John Terry (Foto: AFP)
Londonska policija pokrenula je istragu protiv navijača West Hama koji su u nedjeljnom 30. kolu engleskog nogometnog prvenstva sa tribina Stamford Bridgea gađali kapitena "bluesa" Johna Terryja.

Navijači "čekićara" su bacali novčiće i boce dok su igrači Chelseaja slavili gol Franka Lamparda, njegov jubilarni 200. za klub, a na teren je čak bačen i hot-dog.

Iz policije su potvrdili kako je pokrenuta istraga nakon službeno uložene pritužbe.

Inače, tokom cijelog susreta bilo je tenzija između Terryja i navijača West Hama, kluba čije je boje branio u omladinskoj karijeri. Dok se Terry zagrijavao uz aut-liniju u prvom poluvremenu navijači "čekićara" su ga verbalno vrijeđali, a ovaj im je odgovorio mimikom podizanja trofeja u zrak u znak tri osvojena premierligaška naslova, pet FA Cupova, jedne Lige prvaka i dva Liga kupa.

Zanimljivo, Chelsea je ove sezone bio dio četiri različite policijske istrage. Prve zbog optužbi sudiji Marku Clattenburgu za rasističko vrijeđanje Johna Obija Mikela u utakmici protiv Manchester Uniteda 28. oktobra, potom zbog povrede koljena jednog od zaštitara u istom susretu, te zbog udaranja sakupljača lopti u trbuh, zbog čega je Eden Hazard navukao bijes ljubitelja nogometa nakon polufinalne utakmice Liga kupa protiv Swanseaja 23. januara.