Nogomet
0

Primera: Neymarov prvi prvenstveni gol, šesta pobjeda Barce

Totalsport
Slavlje igrača Barcelone (Foto: AFP)
Slavlje igrača Barcelone (Foto: AFP)
Odigrane su prve dvije utakmice 6. kola španske Primere, a nogometaši Barcelone su nastavili savršenim nizom. Šestu pobjedu je Barcelona upisala protiv Real Socidada, na Camp Nou je bilo 4-1.

Ove sedmice se dosta raspravljalo o kvaliteti dueta Messi - Neymar, te se postavljalo pitanje koliko mogu biti učinkoviti i koliko je to dobro za Barcelonu, a odgovor su Argentinac i Brazilac ponudili u prvih osam minuta ogleda protiv španskog predstavnika u Ligi prvaka.

Prvo je Neymar u petoj minuti dao gol za 1-0, a tri minute kasnije je asistirao Messiju za 2-0. Za Neymara je to bio premijerni pogodak u Primeri, otkada je došao u Barcelonu, a prije toga je zabio još Atleticu u prvom meču Superkupa. Messi je, pak, upisao sedmi prvenstveni pogodak, te je na prvom mjestu liste strijelaca.

Ta dva uvodna pogotka u prvih osam minuta su zapravo riješila pitanje pobjednika ovog meča i neizvjesnost, ako je i postojala, je nestala. Do kraja se Barcelona poigravala, mogla je dati i nekoliko pogodaka, a u strijelce su se još upisali Busquets i Bartra.

Na drugoj je strani strijelac bio De la Bella, a najljepša akcija Barcelone je bila ona iz prvog dijela, koja nije završila pogotkom. No, u njoj su petama igrali Iniesta i Xavi, pa je suparnike "zavaljao" Messi, potom i Neymar, a na kraju omaleni Argentinac nije uspio zabiti pogodak.

U drugom završenom meču bodove su podijelili Levante i Valladolid (1-1).

Primera, 6. kolo:

Barcelona - Real Sociedad 4-1 (Neymar 5, Messi 8, Busquets 23, Bartra 77 / De la Bella 64) Levante - Valladolid 1-1 (Diawara 36 / Javi Guerra 42) Atletico Madrid - Osasuna (kasnije) Malaga - Almeria (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 18, 2. Atletico Madrid 15 (-1), 3. Real Madrid 13 (-1), 4. Villarreal 11 (-1), 5. Espanyol 11...