Uprkos pandemiji
8

"Prijelazni rok" kad mu vrijeme nije: Deset najvećih transfer glasina za ljeto

DP
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Lopta stoji, ali čelnike velikih klubova očekuje naporan posao kako bi na vrijeme osigurali željena pojačanja.

Iako je igranje nogometa privremeno obustavljeno, transfer tržište nastavlja živjeti. Dok čekaju proglašenje konačnog statusa aktuelne sezone, klubovi već planiraju sljedeću.

Transfer glasine već su aktuelne, a Marca je navela 10 najzvučnijih glasina koje su za sada stigle do javnosti.

Aubameyang kao Barcelonin plan B

Sport je objavio da se na stadionu Camp Nou spominje ime Pierre-Emericka Aubameyanga kao alternativnog rješenja za Lautara Martineza. Gabonski internacionalac, koji od dolaska u Arsenal ima impresivan golgeterski učinak, bi bio mnogo isplativija opcija.

Junior Firpo i povratak u Betis

Nogometaš Betisa je potpisao za Barcelonu kako bi bio kvalitetna zamjena za Jordija Albu, ali to se nije dogodilo. Lijevi bek nije opravdao očekivanja i označen je kao krivac za nedavni remi Barcelone protiv Napolija. Firpo bi se mogao na ljeto vratiti u Betis i on je po svemu sudeći voljan do učiniti.

Saga o Neymaru će se nastaviti

Neymar će još jednom diktirati Barcelonine ljetne planove za prijelazni rok. Povratak bivšeg čuda iz Santosa opet će biti glavni cilj Katalonaca. U ponedjeljak je objavljeno da katalonski klub želi pokušati pregovarati s Paris Saint-Germainom, radije nego se oslanjati na FIFA-ino pravilo koje igraču omogućava raskid ugovora s klubom nakon što prijeđe u posljednje dvije godine ugovora.

Juventus ima plan

Juventus planira značajno pojačati svoj sastav tokom ljeta, a pokušat će dovesti Harryja Kanea, Maura Icardija i Sandra Tonalija.

Liverpool želi poboljšati dubinu

Jurgen Klopp može potpisati malo igrača koji bi mogli unaprijediti Liverpoolovu sjajnu startnu postavu, ali njemački trener ne smije stajati u mjestu i diviti se svom uspjehu. Liverpool se dovodi u vezu s Leonom Baileyjem, Denisom Zakarijom i Timom Wernerom.

Zakaria bi mogao biti predmet velike borbe

Švicarski veznjak Denis Zakaria je pravo otkriće u posljednje dvije sezone, a Manchester United ga je intenzivno pratio u tom razdoblju. Međutim, Vragovi će imati ozbiljnu konkurenciju u obliku Liverpoola.

Riyad Mahrez će potencijalnog kupca koštati oko 90 miliona eura

Manchester City se potencijalno suočava s teškim ljetom, ovisno o ishodu njegove žalbe sportskom arbitražnom sudu.

Leroy Sane se povezuje s Bayernom iz Minhena, ali je nedavno objavljeno da se Paris Saint-Germain zanima za Mahreza i da bi za Alžirca mogao izdvojiti i 90 miliona eura.

Chelsea razgovara s Alexom Tellesom

Sun je objavio da je Chelsea otvorio pregovore s Portom oko ljetnog transfera brazilskog lijevog beka. Priča se da prva ponuda londonskog kluba iznosi 40 miliona eura, a Frank Lampard traži dugoročno rješenje na ovoj poziciji.

Napoli i Marc Cucurella

U ponedjeljak je objavljeno da je Napoli zainteresiran potpisati Marca Cucurellu, i to nakon što je Getafe iskoristio opciju za kupovinu i otkupio ga od Barcelone za 6 miliona eura. Igrač sada ima otkupnu klauzulu od 25 miliona eura i ovaj posao bi mogao biti kompliciran za Napoli. Ako bi Italijani odlučili iskoristiti klauzulu, tada bi 15 miliona eura otišlo Getafeu, dok bi 10 miliona eura leglo na račun Barcelone, kojoj pripada 40% od sljedećeg transfera.

Kane želi u United više nego u City

Jose Mourinho je ove sezone nekoliko puta ostajao frustriran zbog izostanaka Harryja Kanea, ali ovo bi mogao postati trajniji stres za Portugalca. Novine najavljuju veliku bitku dva velika mančesterska kluba oko "devetke" Tottenhama. U natpisima se navodi da bi Kane radije prešao na Old Trafford.

Sevilla i Villarreal odmjeravaju Santamariju

Baptiste Santamaria imao je odličnu sezonu u Ligi 1. Defanzivni veznjak koji stilom nogometa podsjeća na N'Golo Kantea, već je privukao pažnju Fiorentine i Napolija. Međutim, Sevilla i Villarreal su izbili u prvi plan posljednjih sedmica, a nogometaša navodno privlači igranje u španskoj ligi.