Na udaru svih tribina
0

Premiership bruji o potezu njemačkog golmana: Gurnuo dječaka, navijači krenuli na njega

D. P.
Trenutak kada je Leno izgubio živce (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Leno izgubio živce (Foto: Screenshot)
Bivši golman Arsenala, a sada jedinica Fulhama Bernd Leno bio je u fokusu javnosti nakon što je jučer izazvao incident s dječakom koji sakuplja lopte.

Bournemouth je rezultatom 3:0 razbio očajni Fulham i gosti nisu imali odgovor na sjajne Trešnjice. Njihova nemoć najbolje se oslikava u potezu golmana Bernda Lene, koji je završio u nepotrebnom skandalu s dječakom koji sakuplja lopte.

Pri rezultatu 2:0 sredinom prvog poluvremena, njemački golman je želio dobiti loptu od dječaka. No, Bournemouthov klinac koji je stajao iza gola samo je držao loptu i čekao da golman priđe po nju.

Leno je to i učinio, a onda odgurnuo dječaka, čime je izazvao jedan od najsramotnijih poteza u svojoj karijeri. Naravno, odmah se našao na udaru cijelog Vitality stadiona koji mu je žestoko zviždao. Također, u tim trenucima imao je i žuti karton pa da je sudija Tim Robinson bio raspoložen, mogao mu je pokazati i put svlačionice.

Srećom po sve strane, Leno je kasnije prišao dječaku, izvinio se, a onda se izvinio i cijelom stadionu podigavši obje ruke u zrak. Shvatio je Nijemac šta je uradio, a dio publike mu je i oprostio.

Video možete pogledati ovdje.

Interesantno, moglo je doći do ozbiljnijeg fizičkog obračuna nakon svega. Nakon što je Leno gurnuo dječaka, desetak navijača Bournemoutha potrčalo je ka njemu, spustilo se niz stepenice stadiona, ali je onda zaustavljeno pravovremenom reakcijom osoblja.

Navijači popularnih Trešnjica bili su spremni utrčati na stadion zbog svog dječaka koji je preko noći postao popularan, no srećom, ozbiljniji obračun se nije dogodio.