Nogomet
2

Predsjednik Stokea: Begović ostaje sa nama barem do kraja sezone

Klix.ba
Asmir Begović
Asmir Begović
Predsjednik engleskog premierligaša Stokea, Peter Coates, odbacio je spekulacije o navodnoj prodaji bh. reprezentativnog golmana Asmira Begovića Manchester Cityju u januarskom prijelaznom roku.

Britanski mediji jučer su objavili informaciju prema kojoj je City spreman ponuditi 18 miliona eura i Joeja Harta u zamjenu za Begovića. Nakon toga je najprije menadžer Cityja demantovao takve informacije, a sada je to učinio i Coates, kazavši kako u Stokeu namjeravaju zadržati Begovića najmanje do kraja ove sezone, piše Metro.

"Ova najnovija priča je svakako novost za mene, a mislim da je to malo više od spekulacije. U svakom slučaju, demantujem takvu mogućnost. Asmir je vrhunski golman, tako da će se transfer sigurno nekada dogoditi. Međutim, samo želimo da on kao i dosada bude koncentrisan na svoje igre dok je na našem golu", rekao je Coates.

Na kraju je dodao kako u klubu preovladava mišljenje da je vrlo važno zadržati Begovića do kraja sezone, jer im je ključni igrač. "Begović sigurno nije taj koji je potaknuo priče o odlasku", zaključio je Coates.