Nesvakidašnja situacija
18

Predsjednica hrvatskog kluba reagovala nakon što su navijači postrojili igrače zbog pjesme poznatog folkera

H. H.
Iva Bokanović i navijačka grupa Tornado (Foto: Montaža / Instagram)
Iva Bokanović i navijačka grupa Tornado (Foto: Montaža / Instagram)
Na trening nogometaša HNK Zadra u utorak je popodne došlo 15-ak članova navijačke skupine Tornado nezadovoljnih time što su igrači pobjedu nad Omišom proslavili uz narodnjačke pjesme Mileta Kitića, a sada je reagovala i predsjednica Zadra Iva Bokanović.
Prethodno je neko iz Zadra zvao policiju koja se i pojavila na stadionu, ali nikakvog postupanja nije bilo jer javni red i mir ni u jednom trenutku nisu bili narušeni.

Na tom razgovoru navijača i igrača bila je prisutna i klupska predsjednica Iva Bokanović, koja je za Slobodnu Dalmaciju ispričala detalje.

"Ni u jednom trenutku niko iz HNK Zadar nije pozvao policiju zbog Tornada. To smo iznijeli i na okupljanju, što su shvatili i navijači jer je do njihovog dolaska pola grada pričalo je o tome da oni dolaze na trening, a stigli su i fotografi. Tako da izričito demantiramo bilo kakvu povezanost s pozivom policiji radi njihovog dolaska i ako znaju svi, normalno je da je vijest došla i do policije, ali nikako ne od strane kluba", kazala je Iva Bokanović i dodala:

"S druge strane, ispred navijača smo prvo izašli Krševan Santini i ja, raspravili spornu situaciju, a u nijednom trenutku tema razgovora nije bila preoblikovanje kluba i ničije nezadovoljstvo novim vlasnicima. Nakon toga smo zajedno s navijačima otišli na teren razgovarati s igračima. Razgovor između igrača i navijača je protekao u miroljubivom tonu, gdje je predstavnik navijača prvo izrazio nezadovoljstvo zbog te pjesme. Ispred igrača se javio kapetan Domagoj Muić i iznio zajednički stav. Nakon toga su se igrači i navijači rastali aplauzom, a navijače smo i pozvali da podrže dečke na idućoj domaćoj utakmici protiv Vodica. Izmišljanje i izvrtanje činjenica dijela javnosti već postaje smiješno", kazala je.

Odranije je poznato uprava HNK Zadr nije baš omiljena među pripadnicima "Tornada" u kojem ima i nezadovoljstva načinom preoblikovanja i privatizacije kluba.