UG "Ujedinjeni Robijaši"
0

Poziv na nastavak bojkota Čelikovih utakmica

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ovih dana, Zenica je opet bila sinonim za nogometni fanatizam i pozitivnu atmosferu koju može uzrokovati samo "najvažnija sporedna stvar na svijetu". Zenica se opet pokazala kao nogometni grad, grad koji zna da cijeni istinske heroje naše države. Naši reprezentativci su doprinjeli da se u Zenici o nogometu prica u pozitivnom smislu, ono sto nam je u zadnjem desetljeću uskraćeno zbog nesposobnosti nogometnih glavešina u našem gradu. U ovih sedam dana smo ponovo osjetili pozitivni nogometni naboj, euforiju i sve ono pozitivno što se veže u najpopularniji sport na svijetu, stoji u saopštenju "Ujedinjenih Robijaša".

A onda je svanuo novi dan i nevoljno smo se svi vratili u sumornu atmosferu u kojoj se nalazi zenički nogomet i njegov najveći ponos - NK Čelik Zenica. Članovi rukovodstva su proteklih dana bili u drugom planu i ko zna, možda su mislili da će ih igre reprezentacije BiH udaljiti sa tapeta opravdanih kritika i da će zenička javnost zaboraviti ono što su obećavali, radili, uništavali proteklih godina.

"Ostala su još dva kola jesenjeg dijela tekuće sezone Premijer lige i Čelik čvrsto drži pretposljednje mjesto na tabeli. O borbi za vrh, da ne spominjemo borbu za titulu, niko više ne priča. Dobili smo šamar realnosti, kao rezultat nesposobnosti rukovodilaca NK Čelik i sa strepnjom iščekivamo sudbinu najpopularnijeg sportskog kolektiva u gradu", ogorčeni su navijači NK Čelika.

"Naš klub je došao na najnižu i najtužniju stranicu svoje historije. Lavovski posao je na kraju ispao mačiji kašalj. Ekipa koja je predstavljana kao kandidat za vrh je pokazala da su na nivou kantonalne lige. U klubu vlada sumorno stanje, a osobe koje su ga dovele do toga šute i nadaju se zaboravu zeničke javnosti. Oni žele da zaboravimo šta su nam radili proteklih godina. Žele da zaboravimo očajno desetljećje kluba. Žele da budemo poslušno stado ovaca koje ne razmišlja svojom glavom. Ne dozvolimo im to! Na kraju polusezone je zakazana skupština kluba. Taj, po papiru, najviši i najvažniji organ kluba, je u proteklom vremenu ličio na sve osim na ono što bi trebao da predstavlja. Odluke su se donosile na privatnim sastancima, a članovi skupštine su i ne znajući šta se donosi, jednoglasno to odobravali. Mi navijači se iskreno nadamo da je takvom metodu rada skupštine došao kraj. Nadamo se da će članovi skupštine konačno početi da postavljaju prava pitanja i da svoje odluke donose u skladu sa realnim stanjem u klubu, a ne na osnovu direktiva iz vrha", stoji u saopštenju.

"Ujedinjeni Robijaši" pozvali su svoje sugrađane da se dignu iz učmale svakodnevnice i da adekvatno kazne osobe odgovorne za sunovrat Čelika.