Bundesliga
0

Porazi Bayera i Bayerna

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dortmundska Borussia u petak je otvorila 21. kolo njemačkog nogometnog prvenstva remijem 0-0 protiv Schalkea. Bayer i Bayern imali su u subotu priliku smanjiti zaostatak za vodećim, međutim, dodatno su ga povećali.

Minhenski klub, branitelj naslova, neočekivano je poražen kod Kölna unatoč tome što su domaći na odmor otišli s dva gola manjka i što je 2-0 za Bavarce stajalo do 55. minute na semaforu. Poveo je Bayern u 22. minuti nakon što je Mario Gomez, svojim šesnaestim prvenstvenim pogotkom, progurao loptu kroz noge Michaelu Rensingu. Povisio je lijepim udarcem iskosa s desne strane Hamit Altintop i kada se činilo da je utakmica prelomljena u korist gostujuće ekipe uslijedio je preokret kojim je okončanov Bayernov niz od devet utakmica bez poraza i kojim je aktuelni prvak s trećeg pao na peto mjesto poretka.

Započeo ga je Christian Clemens, a u djelo proveo Milivoje Novakovič golovima iz 62. i 73. minute kojima je Köln stigao do šeste ligaške pobjede.

U desetoj gostujućoj utakmici nogometaši Bayera upisali su prvi poraz. Dogodilo se to kod Nürnberga koji je slavio 1-0 krasnim pogotkom Eiglera u rašlje sa 17 metara iz trka u 60. minuti. Isti je igrač u 85. minuti zaradio drugu javnu opomenu i ostavio svoju ekipu s igračem manje u polju.

Golom Vedada Ibiševića na asistenciju Sejada Salihovića (asistirao i kod prvog gola) Hoffenheim se othrvao naletima Kaiserslauterna kojem su bile potrebne dvije minute da nadoknadi 2-0 za domaćina. Nakon šuta Srđana Lakića koji se odbio od stative poentirao je Hoffer u 58., a Rodnei glavom pogodio za 2-2 prije no što se ukazao sjajni dupli-pas bosanskohercegovačkih reprezentativaca za pobjedu Hoffenheima.

Salihović je susret odradio u punoj minutaži, a Ibišević igru napustio u 74. minuti. Zamijenio ga je Braafheid i pocrvenio za pet minuta.

Wolfsburg je upisao drugi uzastopni poraz, ovaj puta kod Hannovera 1-0 s time da je Diego promašio penal vrijedan boda.

Mainz je držao sva tri boda protiv Werdera sve do posljednjih trenutaka ogleda. Izjednačio je na 1-1 Claudio Pizarro udarcem iz okreta sa nekih pet-šest metara.

 

Bundesliga 21. kolo, subota:

Köln - Bayern 3-2 (Clemens 55, Novakovič 62, 73 / Gomez 22, Altintop 43)

Hannover - Wolfsburg 1-0 (Pinto 4)

Hoffenheim - Kaiserslautern 3-2 (Sigurdsson 28, Rudy 40, Ibišević 63 / Hoffer 58, Rodnei 60)

Mainz - Werder 1-1 (Schürrle 19 / Pizarro 90+2)

Nürnberg - Bayer 1-0 (Eigler 60)

Borussia Mönchengladbach - Stuttgart (18.30)

Redoslijed: 1. Borussia Dortmund 51, 2. Bayer 39, 3. Mainz 37, 4. Hannover 37, 5. Bayern 36, 6. Freiburg 33 (-1).