Nogomet
0

Ponovo bez primljenog gola: Atletico Madrid slavio protiv Granade

Piše: O. T.
(Foto: Atletico Madrid Twitter)
(Foto: Atletico Madrid Twitter)
Atletico Madrid nastavlja sa odličnom formom. Pobjedom nad Granadom (2:0) u 14. kolu Primere upisali su osmu utakmicu bez poraza u španskom prvenstvu, a pri tome u četiri uzastopna meča nisu primili gol.

Ukoliko se u obzir uzmu sva takmičenja, Jorgandžije već 12 utakmica ne znaju za poraz. U tih 12 mečeva upisali su devet pobjeda i tri remija.

Do vodstva su stigli u 20. minuti preko Godina koji je pogodio udarcem glavom nakon ubačaja Kokea iz kornera. Ovo je bio Godinov osmi gol glavom od početka sezone 2013/14. po čemu je najbolji defanzivac u najboljih pet liga Evrope.

Pored toga, ovo je peti gol postignut glavom od posljednjih osam golova Atletico Madrida u svim takmičenjima.

Za 2:0 pogodio je Griezmann na asistenciju Olivera Torresa u 76. minuti susreta. To je bio treći gol francuskog reprezentativca u posljednje četiri ligaške utakmice.

Ne računajući penale, Griezmann je u 2015. godini postigao 23 pogotka. Ispred njega su Ronaldo (28), Suarez (26) i Messi (26), a iza njega je, među ostalima, Neymar sa 21 postignutim golom.

Atletico Madridu je ovo četvrta vezana pobjeda u kojoj nisu primili gol. U utakmicama protiv Sporting Gijona, Real Betisa i Espanyola slavili su identičnim rezultatom 1:0.

Rezultati 14. kola Primere:

Real Madrid - Getafe 4:1, Granada - Atletico Madrid 0:2.

Tabela: