Ne pazi na ponašanje
0

Ponižavao protivnike: Otkriveno zašto su igrači Osasune htjeli pretući bezobraznog Viniciusa

K. H.
Vinicius Junior u meču protiv Osasune (Foto: EPA-EFE)
Vinicius Junior u meču protiv Osasune (Foto: EPA-EFE)
Brazilski nogometaš Vinicius Junior često je na meti protivničkih igrača i navijača, posebno zbog rasističkih uvreda koje trpi u posljednje vrijeme, no njegovo ponašanje kao odgovor na sve to daleko je od poželjnog i normalnog i najbolji primjer dolazi sa sinoćnje utakmice finala Kupa kralja protiv Osasune.
Naime, španski mediji pišu da je ovaj sjajni krilni napadač Reala koristio svaku moguću priliku da provocira igrače Osasune, a da je pretjerao sa svojim izjavama i da nema nikakvu granicu, najbolji je pokazatelj incident u tunelu na poluvremenu, kada su ga protivnici čekali kako bi se obračunali s njim.

Igrači Osasune su okružili Viniciusa i krenulo je naguravanje, no srećom u sve su se brzo uključili ostali igrači Reala, koji su ga udaljili iz problema i trener Carlo Ancelotti koji je spriječio igrače Osasune da nastave sukob.

[TWITTER]1654962243895717888[/TWITTER]

A šta se desilo? Kako Španci navode, kamera je u više navrata tokom utakmice uhvatila Brazilca kako vrijeđa i ponižava igrače Osasune s pitanjem "kako ćete osvojtii Kup kralja kada ste tako mali klub". I jasno, za takvo ponašanje jednostavno nema opravdanja, posebno jer je riječ o jednom od najboljih svjetskih igrača i nekome ko zbog svog kvaliteta i renomea treba biti uzor mlađim generacijama.

Ezequiel Avila, igrač Osasune nakon utakmice je objasnio šta se desilo i zbog čega je nastao problem.

"Volim Viniciusa kao igrača, ima šta za pokazati na terenu. No, saigrači i trener mu moraju ukazati na to kada pogriješi. Bio sam bijesan zbog onog što je rekao", rekao je nogometaš Osasune.

Koliko je sve otišlo van kontrole najbolji je pokazatelj da je Vinicius na drugo poluvrijeme izašao u pratnji trenera Carla Anlocettija, koji ga je držao za rame, vodio kroz tunel i savjetovao.

Da to ne bude sve iz repertoara bezobraznog ponašanja ovog Brazilca, potrudio se i potezom prije utakmice kada je odbio otići s ostalim igračima prema sudijama i rukovati se s njima prije početka meča.
Još jednom podsjećamo, Real je sinoć slavio rezultatom 2:1, a oba pogotka postigao je Rodrygo. To im je prvi trofej Kupa kralja nakon devet godina, a ukupno 20. u historiji.