Prvi utisak
67

Pomoćnik selektora Bajevića: Nizozemska nije znala šta će s loptom, debitanti na nivou

K. H.
Čustović je dio stručnog štaba Zmajeva (Foto: NS BiH)
Čustović je dio stručnog štaba Zmajeva (Foto: NS BiH)
Pomoćnik selektora Dušana Bajevića na klupi Zmajeva - Adnan Čustović, kaže da je naš tim odigrao dobar meč protiv Nizozemske u Ligi nacija koji je završen bez pogodaka.

Čustović je rekao da je očekivao kako će gostujući tim imati puno veći posjed lopte, ali da u brojnim situacijama nisu znali šta da rade s njom, što je ujedno bila i naša taktika - zatvoriti im prilaz golu Šehića.

"Kao što smo i predviđali, znali smo da će oni imati posjed lopte, ali nisu znali šta da rade s njom. U prvom poluvremenu nisu imali nijednu šansu, a u nastavku nas je Šehić nekoliko puta spasio. Imali smo i mi svojih prilika, ali nažalost nisu uspjeli pogoditi", kazao je Čustović za Novu BH.

Nakon toga, rekao je kako su svi debitanti opravdali očekivanja i da su pokazali pravi pristup koji je potreban za igranje u reprezentaciji.

"Hadžikadunić je opravdao očekivanja, Kadušić također, kao i Tatar, svi su se zalagali i pokazali borbenost i mentalitet te da su pravi profesionalci. Što se tiče sljedeće utakmice, želimo se najbolje pripremiti za taj susret i želimo napraviti tim koji će izvući maksimum iz tog meča", završio je pomoćnik selektora Bajevića.

Sljedeći meč Zmajevi igraju protiv Poljske u gostima, a on je na rasporedu u srijedu.