Preliminarni popis
0

Southgate objavio spisak igrača za utakmicu protiv BiH, na njemu mnogo iznenađenja

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor nogometne reprezentacije Engleske Gareth Southgate je objavio spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Islanda.

Na njegovom spisku se nalazi 33 igrača od kojih sedmorica neće putovati na Evropsko prvenstvo u Njemačku.

Spisak Southgatea je ponudio nekoliko iznenađenja budući da se na njemu ne nalazi legendarni Jordan Henderson kao i ofanzivac Manchester Uniteda Marcus Rashford.

S druge strane, na spisku su četiri nogometaša Crystal Palacea Dean Hendeson, Marc Guehi, Adam Wharton i Eberechi Eze kao i defanzivci Brightona i Liverpoola Lewis Dunk i Jarell Quansah.

Pozvao je selektor Engleske i veznjake Manchester Uniteda i Liverpoola Kobbiea Mainooa i Curtisa Jonesaa kao i Ivana Toneyja i Olliea Watkinsa dok je bez poziva ostao Dominic Solanke.

Spisak Garetha Southgatea za prijateljske utakmice:

Golmani: Dean Henderson, James Trafford, Jordan Pickford, Aaron Ramsdale.

Odbrana: Jarrad Branthwaite, Lewis Dunk, Joe Gomez, Marc Guehi, Ezri Konsa, Harry Maguire, Jarell Quansah, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker.

Vezni red: Trent Alexander-Arnold, Conor Gallagher, Curtis Jones, Kobbie Mainoo, Declan Rice, Adam Wharton.

Napad: Jude Bellingham, Jarrod Bowen, Eberechi Eze, Phil Foden, Anthony Gordon, Jack Grealish, Harry Kane, James Maddison, Cole Palmer, Bukayo Saka, Ivan Toney, Ollie Watkins.

Utakmica Engleska - Bosna i Hercegovina se igra 3. juna na St. James' Parku u Newcastleu s početkom u 20:45 sati.

Englezi će pored Bosne i Hercegovine odigrati i prijateljski susret protiv Islanda na Wembleyju 7. juna dok će im protivnici u grupi biti Srbija, Danska i Slovenija.