U Azijskoj Ligi prvaka
16

Pogledajte remek-djelo Mitrovića: Perfektne makazice rekordera Srbije, golman se nije ni pomakao

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Al-Hilal je u trećem kolu Azijske Lige prvaka pobijedio Mumbai City rezultatom 6:0, a junak saudijske ekipe je bio Aleksandar Mitrović koji je postigao tri gola.

Najbolji strijelac u historiji Srbije je protiv indijskog kluba postigao "savršeni hat-trick", odnosno dao je po jedan pogodak lijevom, jedan desnom nogom i jedan glavom.

U 5. minuti je Mitrović pogodio lijevom nogom za 1:0, a potom je u 67. minuti pogodio glavom za 2:0. U 75. minuti Sergej Milinković-Savić je povisio na 3:0, a četvrti pogodak Al-Hilala je bio najspektakularniji na utakmici, a postigao ga je Mitrović.

Igrala se 80. minuta, Saud Abdulhamid je ubacio loptu sa desne strane, a Mitrović je sa deset metara makazicama pogodio desnom nogom za 4:0. Golman Mumbai Cityja se nije ni pomakao, te je samo pogledom ispratio kako lopta ulazi u njegov gol.

Mitrović je potom asistirao Mohammedu Al-Burayku u 82. minuti za 5:0, a konačnih 6:0 je postavio Abdulelah Al-Malki u 90+5. minuti susreta.

Al-Hilal je vodeći sa sedam bodova, koliko ima i Navbahor Namangan. Nassaji Mazandaran ima tri boda, a Mumbai City je bez bodova.