Odbrana utakmice
315

Pogledajte Pavlovićevu odbranu koja je "oživjela" Sarajevo u Reggio Emiliji

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Golman Sarajeva Bojan Pavlović briljirao je u utakmici protiv Atalante u gostima gdje je Sarajevo ostvarilo sjajan rezultat (2:2) u prvom meču 2. pretkola Evropske lige.

Atalanta je u 11. minuti preko Toloija pogodila za 1:0, a u finišu prvog dijela meča Mancini je postigao gol za 2:0. Sarajevo se potpuno vratilo u meč za samo pet minuta. Rezervista Handžić je smanjio na 2:1 u 67. minuti da bi Šišić u 72. minuti postavio konačnih 2:2.

Ipak, sve bi skoro sigurno bilo mnogo drugačije da golman Sarajeva Pavlović nije spašavao svoj tim u nekoliko navrata, a posebno se ističe fenomenalna odbrana iz 60. minute.

Gosens je šutirao iz peterca, svi su vidjeli loptu u golu, ali je golman Sarajeva čudesno intervenisao i spasio svoj gol. U tim trenucima Atalanta je vodila rezultatom 2:0, čak je i komentator meča zamalo izgovorio:"3:0", ali Pavlović je to spriječio.

Pavlović je u Sarajevo stigao u oktobru 2015. godine iz gruzijskog Zestafonija, a ranije je, među ostalim, branio za Crvenu zvezdu, Qarabag i Ashkelon.