Mogao igrati i za BiH
0

Pogledajte kako je mladi Srbijanac riješio dvosatnu dramu i iznenada postao junak Rome

D. P.
Svilarova majka je iz okoline Sarajeva (Foto: AS Roma)
Svilarova majka je iz okoline Sarajeva (Foto: AS Roma)
Nogometaši Rome nakon velike drame i više od dva sata uzbuđenja prošli su dalje u Evropskoj ligi, a junak je jedno potpuno iznenađujuće ime.

Roma je sinoć remizirala s Feyenoordom u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige, a kako je to isti rezultat kao i u prvoj utakmici, uslijedili su produžeci i penali.

Tu je za Romu zablistao potpuno neočekivani junak. Riječ je o mladom srbijanskom golmanu Miletu Svilaru, koji nije prva opcija u dresu Vučice, u kojoj je suverena "jedinica" iskusni Portugalac Rui Patricio.

Svilar je ove sezone branio tek na dvije utakmice u Seriji A, a priliku je dobivao u Evropskoj ligi i kup takmičenjima. No, sinoć je pokazao da bi Danielle De Rossi mogao ozbiljnije da ga razmatra i u svim ostalim utakmicama.

Ovaj 24-godišnjak, čija je majka iz Trnova kod Sarajeva te je tako mogao birati i BiH kao reprezentaciju, odbranio je dva penala igračima Feyenoorda i tako odveo svoju Romu u osminu finala Evropske lige.

Prvo je odbranio penal Davidu Hancku u drugoj seriji, da bi onda isto učinio i popularnom Irancu Alirezi Jakhanbakhshu u trećoj seriji. Izvođači penala za Romu bili su precizni do kraja i proslavili su plasman u narednu fazu.

Penale možete pogledati ovdje.