Nogomet
131

Počeo turnir "Igraj fudbal, živi život", Željo pobijedio Zvezdu, Sarajevo bolje od Sturma

Klix.ba
Četvrti međunarodni fudbalski turnir U-17 Sarajevo, koji se igra pod nazivom "Igraj fudbal živi život", počeo je danas.

Prva utakmica turnira odigrana je između FK Željezničar i FK Crvena Zvezda, koju su Plavi sa Grbavice dobili rezultatom 4:2. Ova utakmica je bila veoma interesantna.

Nakon što je tim sa Grbavice promašio penal, Plavi su kreirali dobru akciju i poveli golom Irfana Hasanovića.

Crvena Zvezda je izjednačila na kraju prvog poluvremena preko Andrije Crnadana, a zatim je i povela početkom drugog poluvremena. Strijelac je bio Vasilije Đurić.

Međutim, Plavi su vrlo brzo odgovorili i izjednačili rezultat preko Harisa Subašića, a zatim i napravili preokret golovima Armina Bijedića, koji je pogodio za 3:2, a onda je Mirza Šubo postigao gol za konačnih 4:2.

Drugu utakmicu na turniru su igrali FK Sarajevo i SK Sturm Graz, koju su bordo momci sigurnom i kvalitetnom igrom na terenu pobijedili sa 2:0. Mladi tim sa Koševa je imao loptu u svom posjedu i stvarao prilike, a jednu od njih je u gol pretvorio Andrej Đurić. Drugi gol je djelo Elvina Halavača.

Nakon utakmica je upriličena ceremonija otvaranja turnira, a mladim igračima iz regiona i Evrope obratili su se pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Elvir Resić i kantonalni ministar kulture i sporta Samer Rešidat.

Utakmicu između FK Sarajevo i SK Sturm pratile su legende bh fudbala Ivica Osim i Mirsad Fazlagić. Oni su pohvalili organizaciju turnira i fotografisali se mladim fudbalerima.

FK Olimpic i NK Maribor su odigrali tvrdu utakmicu u kojoj su gosti iz Slovenije uspjeli pobijediti nakon preokreta sa 2:1. Poveo Olimpic preko Faruka Mandala iako je NK Maribor prethodno imao mnogo prilika da povede. Mladi tim iz Slovenije je kasnije ubacio u brzinu više i iskoristio svoje prilike te došao do pobjede preko dvostrukog strijelca Luke Štora.

Zadnja utakmica turnira igrala se između klubova iz Hrvatske, a snage su odmjerili HNK Rijeka i HNK Cibalia. Mladi fudbaleri iz Rijeke su u svojim redovima imali raspoloženog Luku Barabu, koji je s tri gola odveo svoju ekipu do pobjede.

HNK Cibalia je ima raspoloženog igrača u svojim redovima, koji je postigao dva gola, a to je Marko Martinković. On je svojim drugim golom u sudijskom vremenu stavio tačku na ovu utakmicu. Rijeka je pobijedila rezultatom 3:2.

Drugi Dan turnira počinje utakmicom FK Olimpic - SK Sturm, koja počinje u 11 sati. U 13 sati igraju FK Željezničar i HNK Cibalia, dok se u 15 sati sastaju FK Crvena Zvezda i HNK Rijeka. U 17 sati igraju FK Sarajevo i NK Maribor.