Strava i užas u Angoli
0

Pobunjenici iz mitraljeza pucali na nogometaše Togoa

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometna reprezentacija Toga našla se na udaru oružanog napada u Angoli, gdje se sprema za nastup na predstojećem Afričkom kupu nacija, prenose svjetski mediji.

Navodno je autobus u kojem su se nalazili togoanski reprezentativci, kao i stručni i liječnički tim, napadnut u angolanskoj pokrajini Cabindi od strane tamošnjih pobunjenika i to mitraljezom .

Najgore je prošao vozač autobusa koji je smrtno stradao, dok su ranjene još četiri osobe, dva člana liječničkog tima i dva igrača, čija su imena prema francuskim medijima Kodjovi Obilale (GSI Pontivy) i Serge Akakpo (Vaslui), iako još nema službene potvrde da se radi o toj dvojici igrača.

"Ja sam dobro, ali nekoliko je igrača u lošem stanju. I dalje smo u bolnici. Napali su nas mitraljezom kao pse i morali smo ostati skriveni ispod naših sjedišta u autobusu nekih 20 minuta kako bismo izbjegli metke", rekao je napadač Nantesa i togoanske reprezentacije Thomas Dossevi za francusku radio stanicu RMC.

Veznjak Grenoblea Alaixys Romao priznao je kako bi radi incidenta Togo mogao odustati od nastupa na turniru:

"Istina je da niko više ne želi igrati. Nismo jednostavno sposobni za to. Prvo moramo razmišljati o našem zdravlju naših povrijeđenih jer je bilo puno krvi naokolo."

Prvu utakmicu na turniru Togo bi trebao odigrati u ponedjeljak protiv Gane.